El Zoo de Barcelona consolida el seu creixement amb més de 180.000 visitants aquest estiu 

Comparteix
12/09/2022
Imatge
Grup de nens i nenes al casal del Zoo de Barcelona

El nombre de visitants ha crescut un 14% respecte l’estiu passat i supera també les xifres assolides abans de la pandèmia

De juny a agost s’han registrat 3.000 noves altes al Zoo Club, cinc vegades més que fa tres anys 

El nou Espai Invertebrats i el Passaport de Natura, dos dels èxits d’aquest estiu     

El Zoo de Barcelona tanca l’estiu amb indicadors molt positius. Des de la finalització del curs escolar, hi han passat 183.894 visitants, superant en prop d’un 14% el resultat de l’estiu de l’any passat i incrementant també en gairebé un 12% el nombre de visitants totals de l’estiu de 2019, que va tancar amb 164.800 visitants. Aquesta dada confirma la consolidació de la recuperació iniciada després del tancament per la pandèmia de la Covid-19.

Creix el nombre de visitants i també el de nous socis del Zoo Club, el carnet que permet visitar el Zoo tantes vegades com es vulgui durant 12 mesos i que ofereix avantatges i descomptes. De juny a agost s’han registrat 3.097 altes, enfront les 579 de l’estiu de 2019. I des del passat mes de gener ja són 7.593 les noves altes. En total, a data d’avui, la família del Zoo de Club compta amb 80.599 membres, 26.000 més que fa tres anys. 

Segons la tercera tinenta d’alcaldia i presidenta de la Fundació Zoo, Laia Bonet, “aquestes xifres posen de manifest la bona acollida que han tingut entre el públic familiar les novetats presentades els darrers mesos i que s’emmarquen en el nou Model de Zoo”. Destaca l’Espai Invertebrats, la nova instal·lació del Zoo dedicada a aquest grup d’animals amb poca representació als zoos i de vital importància per als hàbitats que, des de la seva inauguració, el juny passat, ha rebut 87.940 visitants que l’han valorat majoritàriament amb puntuacions entre el 8 i el 10”.  

Èxit del nou Passaport de Natura i les activitats d’estiu

El nou Passaport de Natura, estrenat el passat mes de juliol, també està tenint un gran èxit entre els socis i sòcies que l’han començat a fer servir, més de 1.400 en només dos mesos. Aquest document, amb el format d’un autèntic passaport, permet als membres del Zoo Club participar, durant tot l’any, en un seguit d’activitats exclusives i gratuïtes relacionades amb la biodiversitat i la seva conservació. La primera d’aquestes activitats, titulada “A la descoberta del Zoo”, ha rebut una puntuació de 9,6 per part dels seus participants i aviat es programarà la segona, “Primats i humans, cosins germans”.  

També han tingut molt bona rebuda les activitats obertes al públic general que s’han programat tots els dies d’estiu. Son aquelles activitats que permeten apropar els visitants a la realitat del dia a dia del Zoo i la tasca de conservació que s’hi duu a terme. D’entre les que més èxit han tingut, destaquen les noves trobades amb cuidadors i cuidadores que expliquen als visitants les cures i l’atenció que reben els pingüins i els lleons marins, una mostra més de la importància que el Zoo de Barcelona atorga al benestar animal. 

I un any més, els casals d’estiu del Zoo han tingut una ocupació molt elevada, exhaurint-se les places a les poques hores d’obrir-se les inscripcions el passat 9 de maig. Entre juny i agost i han participat 934 nens i nenes, xifra que supera en una seixantena els infants que hi van participar l’estiu de 2019. Són els casals que el Zoo ofereix durant l’estiu, el Nadal, Setmana Santa i els dies de lliure elecció de les escoles i que permeten apropar el mon de la fauna als infants i joves i fomenten el respecte per la conservació de la biodiversitat i l’entorn natural. 

Els treballs de remodelació del Zoo no s’han aturat durant els mesos d’estiu

Tal i com estava previst, aquest mes d’agost han finalitzat els treballs de major impacte de l’enderroc de l’antic Aquarama, que s’allargaran fins el mes de novembre. Tasques que s’han fet garantint, en tot moment, el mínim impacte acústic i ambiental i el benestar de tots els animals del Zoo. A l’espai que quedi lliure s’hi ubicarà una reserva d’animals, una instal·lació que estarà llesta l’estiu de 2024 i que anirà acollint les espècies del Zoo que, provisionalment, es vegin afectades per les obres de millora previstes per als propers anys. Aquestes obres s’emmarquen en el nou model de Zoo aprovat el 2019.