La Cuca de Llum guanya el premi d’arquitectura International Design Awards

Comparteix
30/01/2024
Imatge

Els premis internacionals reconeixen el Funicular del Tibidabo en la categoria de Sostenibilitat, disseny d’arquitectura verda i d’infraestructures sostenibles

Amb més de 806.000 usuaris i un creixement del 19,5% durant el 2023, la Cuca de Llum va consolidar-se com a principal mitjà de transport col·lectiu per pujar a l’Àrea Panoràmica del Tibidabo, el punt més alt del Parc que tornarà a estar oberta al públic el proper 3 de febrer 

La Cuca de Llum ha estat guardonada en els prestigiosos International Design Awards, en la categoria de Sostenibilitat, disseny d’arquitectura verda i d’infraestructures sostenibles. El premi reconeix “projectes visionaris” i posa en valor tant el disseny únic del Funicular del Tibidabo com la seva proposta de transport col·lectiu responsable amb el medi ambient. 

Des de la seva posada en marxa, el 2021, la Cuca de Llum s’ha convertit en una referència internacional en disseny i mobilitat sostenible que acumula prestigiosos reconeixements internacionals, com el propi International Design Awards, l’Architizer A+, el DAN Paris Design o el LOOP Design.  

La Cuca de Llum va assumir el repte de substituir l’històric funicular del Parc d’atraccions Tibidabo, en funcionament des del 1901, amb l’objectiu de reduir les emissions i potenciar l’ús del transport col·lectiu per arribar al cim de la muntanya. 

El projecte va comptar amb el disseny de l’estudi barceloní MIAS Arquitectes, que va donar forma a un nou funicular que combina un disseny únic amb l’aplicació de solucions tecnològiques per crear un referent de la mobilitat sostenible. El seu creador, l’arquitecte Josep Miàs, defineix la Cuca de Llum com “un exemple d’arquitectura mòbil amb elements de disseny en tots els seus elements”, com els sostres de vidre i els bancs transparents, que permeten la visió panoràmica de l’entorn durant el trajecte. 

Principal mitjà per arribar al Tibidabo

Als premis internacionals la Cuca de Llum suma el seu creixement com a principal mitjà col·lectiu per accedir al cim del Tibidabo. Durant el 2023, més de 806.000 d’usuaris i usuàries van fer ús del Funicular, un 19,5% més que el 2022. 

El Funicular és un element essencial en l’estratègia en sostenibilitat del Tibidabo i el principal mitjà de transport per arribar a l’Àrea Panoràmica, el punt més alt del Parc que tornarà a estar obert al públic a partir del proper 3 de febrer i es podrà visitar tots els caps de setmana. D’altra banda, el Parc d’atraccions reobrirà les seves portes per la nova temporada el 3 de març. 

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
08/05/2024
Més de 2.100 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat participen en la 7a jornada de ciència del Tibidabo
Comparteix
Imatge
02/05/2024
La caiguda lliure del Tibidabo es dirà Merlí i s’estrenarà a finals de maig