L’Anella Olímpica tanca un 2023 de rècord amb 2.000.000 de visitants i 167 esdeveniments

Comparteix
23/01/2024
Imatge

L’Anella Olímpica ha tancat el 2023 amb xifres de rècord. En els últims 12 mesos, el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club i l’Estadi Olímpic Lluís Companys han acollit més de 2,1 milions de visitants, triplicant les dades de 2022. També ha crescut l’activitat, amb 167 esdeveniments programats, un 23% més que en l’any anterior. Són xifres que reflecteixen la capacitat d’atracció del Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic, el seu posicionament en els circuits internacionals per la seva proposta diversa i d’alta qualitat i l’expertesa acumulada en l’organització d’esdeveniments.  

Els concerts han estat els actes més habituals i representen el 65% de la programació. També s’ha continuat treballant per mantenir una programació àmplia d’activitats familiars, socials, esportives i corporatives.

El Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club han estat els espais amb més programació, amb 135 esdeveniments i més d’1 milió d’assistents. Per la seva banda, l’Estadi Olímpic ha rebut 1.091.300 visitants, sumant els 9 concerts i els 15 partits de futbol dels quals ha estat seu. 

El creixement en visitants viscut durant el 2023 és històric també excloent l’activitat del FC Barcelona. Sense comptar el públic dels partits, se superen els 1,5 milions d’espectadors, el doble que el 2022. 

Una programació musical variada, per a tots els públics i oberta a tots els estils

Durant el 2023, l’Anella ha batut els seus registres en assistència i celebració de concerts. Un total d’1,3 milions d’espectadors han gaudit dels 110 espectacles musicals que s’han acollit. Madonna, Elton John, The Who, Iron Maiden o Blink 182 són alguns dels artistes internacionals que hi han fet parada.

També passaran a la història els 9 concerts celebrats a l’Estadi Olímpic, als que van assistir 490.000 persones. Els dos concerts de Bruce Springsteen, els quatre de Coldplay –fita mai abans assolida– i els espectacles de Beyoncé, Harry Styles i The Weeknd exemplifiquen el potencial de l’Estadi Olímpic com a recinte idoni per a grans gires globals.  

Al marge de les grans cites internacionals, la programació ha estat un reflex de la diversitat de públics que l’Anella Olímpica és capaç de congregar. Hi han passat artistes nacionals amb llargues trajectòries, com Joaquín Sabina, Alejandro Sanz, Miguel Ríos i Hombres G, i noves figures amb seguidors molt més joves, com Aitana o Quevedo. 

El 2023 també ha estat l’any del gran desembarcament de la música urbana, amb fins a 17 representants d’aquest estil, com Duki, Jay Wheeler, Bad Gyal o Rauw Alejandro.

Entre els artistes de música en català, l’Anella ha estat l’escenari de clàssics com l’Electrica Dharma, grups consolidats com La Pegatina i estrelles urbanes i emergents com 31FAM. 

Aquesta àmplia oferta musical s’emmiralla en la varietat de públic que es rep. L’edat mitjana dels visitants és de 37,5 anys. Les franges de 25 a 34 anys i de 45 a 54 són les més habituals, representant cadascuna el 26% del total. Les persones de 35 a 44 anys són el tercer grup més present (20%), seguides dels joves de 16 a 24 anys (19%).

Pel que fa a l’origen, el 71% del públic prové de Catalunya –amb un 34% residents a Barcelona i la seva àrea metropolitana-, mentre que un 21% ve de la resta de l’Estat i un 7% d’altres països, el que confirma la capacitat d’atracció de l’Anella i l’impacte de la seva activitat en la ciutat. Per espais, els espectacles de l’Estadi Olímpic són els que més públic internacional atrauen, un 12% del total.  

Fora del terreny musical, l’Anella també ha acollit espectacles familiars, com Disney on Ice, així com esdeveniments esportius d’èxit, com el Trial Indoor, el World Padel Tour o la Kingdom Cup, que van sumar més de 67.000 espectadors al Palau Sant Jordi. 

També s’ha seguit treballant per ser un espai obert a la ciutadania, solidari i compromès amb l’educació. Més de 500 persones en situació de vulnerabilitat han gaudit de les activitats de l’Anella gràcies a la col·laboració amb Apropa Cultura. 

En l’àmbit educatiu han destacat jornades com l’STEAM Anella, un matinal d’activitats científiques organitzat per BSM i la UPC i en el que han participat més de 2.200 joves de 28 instituts, o el 30è aniversari de la gran cita escolar de dansa contemporània, el Dansa Ara, amb 16.000 alumnes de primària, professors i familiars. 

A les activitats habituals de l’Anella, s’hi han afegit els 15 partits que ha celebrat el FC Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, amb una assistència acumulada superior als 600.000 visitants. 

Primeres confirmacions per al 2024

A dia d’avui, l’Anella Olímpica té confirmats 115 esdeveniments amb una assistència propera als 1,7 milions d’espectadors, incloent-hi l’activitat esportiva del FC Barcelona. Aquestes xifres creixeran al llarg de l’any a mesura que es vagin tancant noves dates al calendari d’activitats. 

A banda d’acollir els partits del FC Barcelona, l’Estadi Olímpic mantindrà la seva posició com a recinte d’alguns dels grans concerts previstos l’any vinent a la ciutat. Destaquen la doble cita ja anunciada per part de Bruce Springsteen i els concerts d’Estopa i els alemanys Rammstein. 

A més, pel Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club passaran artistes com Joan Dausà, Simple Plan, Laura Pausini, Bad Gyal, Depeche Mode, Maná, Luis Miguel, Olivia Rodríguez, Viva Suecia, Nil Moliner, Manolo García, Jonas Brothers, Camilo o The Tyets, entre molts altres. També serà la seu de competicions esportives, com el Universae Trial Indoor Barcelona i la Women’s Trophy Trial Indoor, i espectacles familiars, com Disney On Ice.
 

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
24/10/2023
L’Estadi Olímpic acull una exposició sobre l’ús que en van fer els refugiats durant la Guerra Civil
Comparteix
Imatge
03/07/2023
El FC Barcelona finalitza la segona fase de les obres d’adequació de l’Estadi Olímpic Lluís Companys
Comparteix
Imatge
04/05/2023
El Palau Sant Jordi acull la 29a edició de la fira BioCultura