L’Anella Olímpica inicia una campanya informativa per afavorir la mobilitat sostenible els dies de concert

Comparteix
26/04/2023
Imatge

El llançament coincideix amb la doble actuació que Bruce Springsteen fa aquesta setmana a l’Estadi Olímpic, una fita que marca l’inici d’un 2023 de rècord amb un total de nou concerts previstos a la instal·lació

L’objectiu és promoure desplaçaments fluids i sostenibles fins a l’Estadi Lluís Companys amb l’objectiu de reduir la congestió i les emissions contaminants

En total, el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club i l’Estadi Olímpic acolliran enguany prop de 150 esdeveniments de diferent format

Coincidint amb l’inici dels concerts previstos enguany a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, l’Anella Olímpica inicia una campanya informativa amb la que vol incentivar que el públic assistent faci ús de mitjans de transport sostenibles en els seus desplaçaments. Sota el lema “L'Estadi Olímpic és molt a prop. Tria la manera més sostenible d'arribar-hi”, la campanya vol ser un reflex del compromís que l’Anella Olímpica té amb la sostenibilitat de totes les seves activitats, un posicionament que es tradueix en la introducció de diferents accions i mesures per reduir l’impacte sobre àmbits tan diferents com la generació de residus, el consum d’energia o, com en aquest cas, la mobilitat de la ciutat. 

L’objectiu general de la iniciativa és afavorir que les persones que gaudeixen dels diferents esdeveniments es desplacin fins a l’Estadi en transport públic o a peu i de manera anticipada per reduir les emissions contaminants i la congestió. Per aconseguir-ho, tant la web com les xarxes socials de l’Anella Olímpica i altres canals de l’Ajuntament emetran consells i recomanacions de mobilitat que, entre d’altres, incentivin l’ús del metro i de les diferents línies d’autobús que connecten amb l’Estadi.

Per ajudar al públic assistent, l’Anella Olímpica ha millorat recentment la informació pràctica i de servei que hi ha disponible a les seves pàgines web (estadiolimpic.cat i palausantjordi.cat). Els dos portals incorporen àmplies seccions on es descriuen els mitjans de transport públic propers i recomanacions en matèria d’accessibilitat i seguretat, entre d’altres recursos d’interès. 

 

Recomanacions generals de mobilitat

Anticipar l’arribada a l’Estadi Olímpic 

Per arribar a Montjuïc de manera anticipada i esglaonada es recomana consultar els horaris d’obertura de portes, disponibles al web de l’Estadi Olímpic i a les xarxes socials del Palau Sant Jordi i del promotor dels concerts. En el cas del concert de Bruce Springsteen, l’obertura de portes es produirà a les 18.00 h. 

Prioritzar l’ús del transport públic i els recorreguts a peu 

És preferible prioritzar l’ús del transport públic fins a les rodalies del Parc de Montjuïc (Bus, Metro, Funicular o FGC fins a les estacions i parades properes a Espanya, Poble Sec, Paral·lel o Foc) i fer ús, si es pot, dels itineraris senyalitzats per a vianants al Parc de Montjuïc. 

Les diferents línies de transport públic disponibles (Bus, Metro, Funicular, FGC) es poden consultar als webs de l’Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi, TMB, FGC i a l’aplicació SMOU.

Reforç de la línia 150 de Bus i servei de llançadora

Els dies de concert, TMB reforça la línia 150 (Pl. Espanya – Castell de Montjuïc) en l’horari regular de circulació. També habilita un servei de busos llançadora a la sortida del concert per facilitar els recorreguts de baixada.

Funcionament de les escales mecàniques

També per facilitar els trasllats a peu, les escales mecàniques ampliaran el seu horari de funcionament fins a les 2.00 h. 

Limitació de l’estacionament de vehicles privats

Coincidint amb la celebració de concerts, es desplega un operatiu especial coordinat per la Guàrdia Urbana i els Agents Cívics que limita l’estacionament a via pública als trams senyalitzats de l’avinguda de l’Estadi, el Passeig Olímpic, Passeig del Migdia i als carrers dels Jocs del 92 i Doctor Font i Quer, així com a diverses àrees d’aparcament ubicades a l’entorn de l’Anella Olímpica. S’aconsella prioritzar el desplaçament en transport públic per afavorir una mobilitat fluida i la reducció d’emissions contaminants. 

Informació ciutadana als webs de l’Anella

Als webs estadiolimpic.cat i palausantjordi.cat es poden consultar els diferents mitjans de transport públic disponibles per accedir a les instal·lacions de l’Anella Olímpica (Estadi Olímpic, Palau Sant Jordi i Sant Jordi Club). També hi ha publicades altres informacions d’interès com un plànol general de serveis, les mesures d’accessibilitat i assistència previstes per a persones amb mobilitat reduïda i altres necessitats específiques derivades de discapacitats reconegudes.

A més, les persones usuàries poden consultar una secció de preguntes i respostes sobre aspectes com la compra i validesa de les entrades, els serveis de què disposen les instal·lacions, mesures i protocols de seguretat i les polítiques d’accés de menors, entre d’altres.

 

2023, un any de rècord per a l’Anella Olímpica

El doble concert de Bruce Springsteen (28 i 30 d’abril) marca l’inici d’una temporada històrica en la trajectòria musical de l’Estadi Olímpic. A banda de la doble cita amb el músic de New Jersey, l’Estadi també serà escenari de les gires internacionals de Coldplay (24, 25, 27 i 28 de maig), Beyoncé (8 de juny), Harry Styles (12 de juliol) i The Weekend (20 de juliol). Són, en total, 9 concerts, unes xifres mai assolides fins ara, i que completen un 2023 en què l’Anella Olímpica espera acollir prop de 150 esdeveniments i més d’1.400.000 de visitants, sense tenir en compte l’activitat esportiva del FC Barcelona. 

A banda de grans espectacles musicals i esportius, l’Anella Olímpica manté vigent el seu compromís amb la ciutadania acollint cada any nombrosos actes de tipus social, educatiu i familiar. Un dels casos més paradigmàtics és l’STEAM Anella, una jornada d’activitats de divulgació científica adreçada a l’alumnat de diferents centres escolars de Barcelona i la seva àrea metropolitana, o el Dansa Ara, la gran cita de dansa contemporània adreçada a l’alumnat de primària. 

Aquest volum d’activitat consolida el posicionament de Barcelona com a capital cultural i esportiva, i la converteix en un referent de l’aprofitament social i esportiu de les instal·lacions olímpiques.

 

Més informació

Com arribar a l’Estadi Olímpic

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
22/05/2023
Consells de mobilitat amb motiu dels concerts de Coldplay a l’Estadi Olímpic Lluís Companys
Comparteix
Imatge
08/05/2023
La Cuca de Llum, finalista als premis d’arquitectura Architizer A+ Awards
Comparteix
Imatge
08/05/2023
La Fundació Barcelona Zoo atorga vuit beques per a projectes de recerca i conservació