Arrenca la configuració del pol d’economia blava del Port Olímpic

Comparteix
29/03/2023
Imatge

Un nou espai per a la generació d’activitat econòmica compromesa amb els ecosistemes marins. BSM ha iniciat la selecció d’empreses que integraran el pol d’economia blava del Port Olímpic. 

Aquest nou entorn productiu i innovador s’articularà al voltant del Moll de Mestral i el Dic de Recer, dos àmbits on ja es treballa a ple rendiment per adequar una cinquantena de locals de diferents superfícies. L’objectiu és que el Port Olímpic s’especialitzi en quatre grans subsectors: activitats nàutiques recreatives, formatives i divulgatives; serveis nàutics; innovació, recerca i tecnologia en economia blava; i economia circular. 

La tria d’empreses es vehicularà per mitjà d’un procés de concurrència pública. S’hi establiran uns criteris d’assignació dels locals, els requisits mínims que han de complir les organitzacions interessades i els terminis de presentació d’ofertes. El procés tindrà especialment en compte aspectes com l’aplicació de criteris de sostenibilitat en l’activitat empresarial, el vincle amb el teixit econòmic o científic de la ciutat i la seva implicació en la dinamització del Port Olímpic, entre d’altres qüestions. 

Es preveu que les primeres empreses s’instal·lin al Moll de Mestral al llarg de la propera tardor i que els espais del Dic de Recer entrin en funcionament a principis del 2024. Tot plegat farà que el Port esdevingui un centre d’activitat econòmica relacionada amb el mar abans de l’inici de la Copa Amèrica de Vela. 

Un entorn pensat per a la projecció de l’ecosistema blau de la ciutat

El Port Olímpic donarà lloc a un ecosistema productiu que es convertirà en un estímul per a empreses i emprenedors, un espai únic per a la divulgació, la innovació i la recerca en els sectors blaus. 

S’incentivarà la celebració d’esdeveniments, activitats i programes que dinamitzin l’entorn empresarial del Port Olímpic i que tinguin impacte sobre la ciutadania. Per fer-ho possible, el pol disposarà, entre altres espais, d’un auditori amb capacitat per a 150 persones que estarà a disposició de tots els usuaris. Els nous espais exteriors que s’estan configurant també facilitaran la celebració d’actes i trobades.  

Una transformació que avança amb pas ferm amb horitzó al 2024

L’adequació dels espais que acolliran el pol d’economia blava no són els únics treballs que ja són del tot visibles al Port Olímpic. El passat mes de febrer van començar els enderrocs que marquen l’inici de la construcció del Balcó Gastronòmic, la renovada zona de restauració que canviarà completament la fisonomia del Port Olímpic. 

També avança, en paral·lel, l’obertura del nou accés que connectarà el Moll de Mestral amb l’avinguda Litoral, i que estarà finalitzat el proper estiu. 

Al Dic de Recer els canvis són ja evidents. A banda dels espais per a activitat empresarial, també prenen forma els 70 pallols que s’estan construint en aquest àmbit i la nova urbanització que transformarà tant la cota port com la cota ciutat i que donarà pas a un ampli mirador de 500 metres de longitud connectat amb els molls inferiors a través de dos nodes d’escales.