Bicing estrena un programa formatiu de mecànica de bicicletes per a persones en situació de vulnerabilitat

Comparteix
02/03/2023
Imatge

La formació inclou 120 hores de classes teòriques i pràctiques a l’espai on es fa el manteniment de la flota de bicicletes del servei 

El servei de bicicletes compartides Bicing ha estrenat un programa formatiu adreçat a persones en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’un curs de mecànica de bicicletes que s’està realitzant a les oficines i al taller on es fa el manteniment de les bicicletes del servei.  

El curs, impartit pel personal de Pedalem Barcelona, consta de 40 hores de classes teòriques i 80 hores de pràctiques i s’està portant a terme entre el 13 de febrer i el 17 de març d’aquest any. La formació s’adreça, en exclusiva, a un grup de joves provinents de les següents entitats socials: Fundació Pere Tarrés, Servei Solidari, Transpirenaica Social Solidària, Barcelonaactua, Fundació Surt, Casal dels Infants i el Programa Làbora. Totes aquestes organitzacions tenen entre els seus objectius el foment de l’ocupació i apropar les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral.  

Amb aquesta formació, l’alumnat aprendrà la mecànica bàsica de les bicicletes, com reparar-les i mantenir-les, les tasques que es fan al magatzem i el manteniment i la reparació de components. Així mateix, es treballarà per fomentar les capacitats i els recursos d’aquestes persones a l’hora de trobar feina, capacitant-les per a una professió per la que hi ha una alta demanada de personal qualificat.