BSM acull la trobada anual del Comitè de Mobilitat Combinada de la UITP

Comparteix
20/04/2023
Imatge

BSM ha acollit aquesta setmana una de les dues trobades anuals del Comitè de Mobilitat Combinada de l’Associació Internacional de Transport Públic (Union Internationale des Transports Publics, UITP, segons les seves sigles en francès). Aquest Comitè, del que BSM forma part, analitza la integració de modes de transport, el potencial de les sinergies i comparteix les bones pràctiques en aquest àmbit amb l’objectiu de contribuir a la mobilitat sostenible. El grup està format per actors europeus del sector de la mobilitat tant de l’àmbit públic com empreses privades.

Coincidint amb la trobada, que ha aplegat una dotzena de representants presencialment i una altra vintena de persones en remot, BSM ha exposat com avança el desplegament de la xarxa d’electromobilitat Endolla Barcelona i com la xarxa d’Aparcaments BSM evoluciona cap a un nou model de hubs de mobilitat, on es concentren diferents solucions de mobilitat urbana i serveis de valor afegit per a la ciutadania, com ara els relacionats amb la distribució urbana de mercaderies.

Les persones assistents també han pogut conèixer com l’aplicació de mobilitat SMOU, que ja compta amb més de 800.000 usuaris, està evolucionant fins esdevenir una eina de Mobility as a Service (MaaS) amb presència a 11 municipis metropolitans i integrant una vintena de serveis de mobilitat, incloent-hi solucions com Bicing, els punts de recàrrega Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM, així com la consulta de serveis de mobilitat compartida o la informació en temps real del transport públic, entre d’altres.

Els participants a les sessions, a més, han visitat el centre operatiu de Bicing i el Centre de Suport a les Operacions des d’on BSM dona suport telemàtic al funcionament d’alguns dels serveis que presta a la ciutat.

La trobada també ha comptat amb la participació d’Adrià Gomila, director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, qui ha presentat quins són els principals reptes de l’actual model de mobilitat de la ciutat.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
28/04/2024
Endolla Barcelona testeja un punt de càrrega de vehicles mòbil i un de fàcil manteniment
Comparteix
Imatge
11/03/2024
La xarxa Endolla Barcelona consolida el lideratge de la ciutat en electromobilitat i facilita la transició cap al vehicle elèctric