BSM col·labora en el conte “La màgia de l’enginyeria” per fomentar les vocacions STEAM entre els infants

Comparteix
10/11/2023
Imatge

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) col·labora en el conte il·lustrat “La màgia de l’enginyeria”, un relat que té com a objectiu fomentar les vocacions STEAM entre els més joves. El conte és una iniciativa d’Enginyers Industrials de Catalunya en motiu del 160è aniversari de la seva Associació.

A l’acte de presentació, encapçalat per la consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, hi han participat la Directora Corporativa de Client, Màrqueting i Comunicació de BSM, Mayra Nieto; i el Director Corporatiu de ESG, David Serrano.

L’objectiu d’aquest conte és explicar als nens i nenes de Catalunya, de manera planera i amb un llenguatge adequat a la seva edat, què són i què fan els enginyers i les enginyeres per a la nostra societat i animar-los a encaminar-se cap als estudis STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques).

El conte, escrit per Elisenda Rosanas i il·lustrat per Laia Carrera, el protagonitzen dos germans que tenen molta curiositat per saber a què es dediquen els seus nous veïns. Un misteri que resoldran a través de les seves vivències personals i de la observació. El relat aborda temes com la mobilitat sostenible, l’energia, la tecnologia mòbil o l’abastament d’aigua, entre altres; i cita també referents reals d’enginyers i enginyeres.

La participació de BSM en el conte “La màgia de l’enginyeria” suposa un pas més en la seva aposta pel foment de les vocacions científiques.  Des de fa sis anys, BSM té en marxa les jornades STEAM, que porta a terme amb la col·laboració de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i que tenen com a objectiu promoure vocacions científiques entre l’alumnat de secundària i, des d’aquest curs, també de primària. Les jornades se celebren en espais singulars de la ciutat com són el Parc d’atraccions Tibidabo, el Zoo de Barcelona, l’Anella Olímpica, el Parc del Fòrum i, aquest any, per primera vegada, el Park Güell. Enguany hi participaran 7.000 estudiants.   

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
30/11/2023
Més de 600 alumnes de 5è i 6è de primària participen al primer STEAM Park Güell
Comparteix
Imatge
16/11/2023
L’STEAM Zoo reuneix més de 600 joves de secundària
Comparteix
Imatge
08/09/2023
7.000 estudiants participaran el curs 2023-2024 a les activitats STEAM que organitzen BSM i la UPC