Endolla Barcelona s’obre als clients de cinc nous operadors  

Comparteix
08/11/2023
Imatge

Bosch, Zunder, Wenea, Efimob i Spirii se sumen a l’estratègia d’interoperabilitat impulsada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM) per fomentar l’ús del vehicle elèctric i oferir la millor experiència a les persones usuàries 

Amb aquestes incorporacions, seran 10 els proveïdors d’electromobilitat integrats a la xarxa Endolla Barcelona 

Els clients d’aquests operadors poden visualitzar i fer ús dels punts de recàrrega d’Endolla Barcelona des de la seva aplicació d’electromobilitat habitual  

La xarxa d’electromobilitat de BSM, Endolla Barcelona, sumarà cinc nous operadors a la seva estratègia d’interoperabilitat. Els clients de Bosch, Zunder, Wenea, Efimob i Spirii podran fer ús dels punts de recàrrega d’Endolla Barcelona sense haver de descarregar cap nova aplicació. La integració es farà, de manera progressiva, a principis de 2024.

D’aquesta manera, seran 10 els operadors i proveïdors de mobilitat elèctrica integrats a la xarxa Endolla Barcelona després que, l’any passat, en una primera fase, s’hi incorporessin les primeres cinc companyies: Electromaps, Etecnic, Iberdrola, Place to Plug i Shell Recharge Solutions. 

Aquesta permeabilitat fa d’Endolla Barcelona un servei públic que posa l’usuari del vehicle elèctric al centre per oferir-li la millor experiència. Gràcies a aquestes integracions, la persona usuària pot localitzar qualsevol dels 720 punts de recàrrega d’Endolla Barcelona des de la seva aplicació d’electromobilitat habitual, activar la recàrrega amb el dispositiu mòbil i fer el pagament còmodament, sense necessitat de fer cap nou registre ni descarregar-se una altra aplicació.  

BSM continua avançant d’aquesta manera en la seva aposta per fomentar l’ús del vehicle elèctric. Per a la primera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, Laia Bonet, “la interoperabilitat és ara mateix un dels reptes més destacats que té la mobilitat elèctrica i aliances publicoprivades com aquestes suposen grans avenços. L’acord d’Endolla Barcelona amb aquests cinc operadors d’electromobilitat, i els que han de venir, farà més accessible la infraestructura de recàrrega tant per als barcelonins i barcelonines, com per aquelles persones que visitin la ciutat”. 

De la mateixa manera, Olivia Arago, directora general de Bosch Charging Solutions, especifica que “fer que la recàrrega dels vehicles elèctrics sigui senzilla és essencial per millorar-ne l'acceptació i eliminar preocupacions sobre la seva limitada autonomia. L’acord d’interoperabilitat amb Endolla ofereix als conductors de vehicles elèctrics la possibilitat de planificar millor les rutes i accedir a més punts de recàrrega a tot Barcelona. Juntament amb Endolla i els seus gairebé 1.000 punts de recàrrega, estem augmentant el nombre total de punts de recàrrega d'accés públic a 30 països europeus, aconseguint ja més de 600.000”.

Missatge que comparteix Daniel Pérez, CEO de Zunder, per a qui aquest acord marca un pas important en el seu compromís “per impulsar la mobilitat elèctrica i brindar solucions per als usuaris de vehicle elèctric, així com oferir als usuaris la comoditat i la capil·laritat que necessiten. Ara els clients de Zunder poden gaudir d'una solució de càrrega més fluida i sense complicacions a la xarxa d'Endolla Barcelona sense necessitat de descarregar aplicacions addicionals”.

Així mateix, Alberto Cantero, CEO de Wenea, celebra la possibilitat d'oferir als seus clients la possibilitat de recarregar als punts Endolla Barcelona des de la plataforma. “Els clients trien Wenea per la seva fiabilitat, facilitat d'ús i l'àmplia cobertura que oferim en càrrega ràpida i ultraràpida. Completar la nostra xarxa amb la d'Endolla Barcelona suposa incrementar l'oferta d'estacions de càrrega al nostre client, mantenint els avantatges i els mitjans de pagament associats a Wenea. L'oferta d'interoperabilitat d'Endolla Barcelona és una referència en la col·laboració publicoprivada al camp de la mobilitat elèctrica”.

Per la seva banda, Martin Costa, Managing Director d’Efimob, destaca que “la integració amb Endolla Barcelona permetrà millorar l´experiència dels usuaris i usuàries tant dins com fora dels aparcaments, facilitant un accés universal a la infraestructura de recàrrega d’una forma senzilla, a través de les nostres plataformes digitals”. Això, afegeix, “reforça el nostre compromís amb la mobilitat elèctrica i la descarbonització del transport, tant dins com fora de les ciutats.”

Finalment, Tore Harritshøj, CEO i cofundador de Spirii, assegura que “aquesta col·laboració amb la xarxa de punts de recàrrega de BSM farà encara més còmode el dia a dia dels usuaris de la nostra aplicació. Se’ls facilita el procés de recàrrega i es redueix la preocupació de l’autonomia”.

Endolla Barcelona, la xarxa pública d’electromobilitat líder a l’Estat 

Amb 720 punts de recàrrega, Endolla Barcelona és, actualment, la xarxa pública d’electromobilitat més gran de l’Estat espanyol, amb una disponibilitat mitjana del servei del 96%. I a finals de 2023, es preveu que ja tingui operatius 1.000 punts de recàrrega. 

La ciutat disposa de 12,5 punts d’ús públic per km2, amb un punt de recàrrega per cada 16,5 vehicles elèctrics existents. Aquestes xifres fan que Barcelona sigui la segona ciutat europea amb major nombre de punts de recàrrega per km2, per darrera d’Estocolm; i la quarta per nombre de punts per habitant, precedida per Estocolm, Göteborg i Oslo.

Els nous punts de recàrrega s’ubicaran a la Xarxa d’Aparcaments BSM, on ja es concentren 7 de cada 10 punts existents. Aquesta estratègia de desplegament promou que l’expansió es produeixi de manera homogènia per tots els barris de la ciutat i, per tant, faciliti el salt a l’electromobilitat a aquells barcelonins i barcelonines que no disposen de punts de recàrrega als seus domicilis o llocs de treball. 

La ubicació dels nous punts de recàrrega als aparcaments també permetrà minimitzar l’ocupació de l’espai públic, reduint les externalitats associades a l’estacionament, i fomentant les recàrregues planificades en hores vall. L’oferta de punts de recàrrega al carrer, pensada per a càrregues ràpides no planificades, es mantindrà estable. 

Actualment, Endolla Barcelona té, 19.000 persones usuàries i una mitjana de 11.500 recàrregues mensuals. 

BSM: serveis de mobilitat sostenible per a una millor qualitat de vida

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) és una de les principals empreses de serveis de la ciutat de Barcelona. En els darrers anys ha esdevingut un referent en la gestió de serveis de mobilitat i cura de l’espai públic, així com un destacat operador cultural i del lleure.
BSM promou una mobilitat sostenible, planificada, combinada i connectada a través de l’aplicació SMOU. A més, impulsa el desenvolupament de la xarxa pública d’electromobilitat Endolla Barcelona, la més extensa d’Espanya, i gestiona el servei de bicicleta compartida Bicing, el servei d’estacionament regulat en superfície (AREA) i la Xarxa d’Aparcaments BSM, la més gran de Barcelona.

La companyia també fa una important contribució en l’àmbit de la mobilitat professional a través de solucions com l’aplicació SPRO, adreçada als professionals de la distribució de mercaderies i del transport turístic. També gestiona les àrees d’estacionament i parada d’autocars Zona Bus i l’Estació Barcelona Nord, que s’està transformant per esdevenir el principal node de mobilitat turística de proximitat de la ciutat.

La innovació, la digitalització i la millora contínua són els motors amb què BSM treballa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. 

Bosch

Bosch Charging Solutions forma part de Bosch Mobility, l'àrea empresarial més gran del Grup Bosch, que treballa per una mobilitat segura, sostenible i emocionant. La xarxa de recàrrega de Bosch està en creixement constant. Així, el novembre del 2023 tindrà al voltant de 850.000 punts de recàrrega a Europa, Amèrica del Nord i la regió d'Àsia-Pacífic. Els fabricants d'automòbils, els proveïdors de serveis de mobilitat i els gestors de flotes poden beneficiar-se d'un servei que es pot personalitzar i integrar al vehicle per garantir una experiència d'usuari perfecta i una comoditat molt més gran en conduir vehicles elèctrics. Com a resultat, els serveis de recàrrega de Bosch fan que l’electromobilitat sigui encara més adequada per a l’ús diari.

Zunder

Zunder va ser fundat el 2017 per Daniel Pérez i Lorenzo Antolín a Palència. És l'operador d'infraestructura independent de càrrega ultraràpida més ben valorada pels usuaris del seu sector. Actualment, la companyia compta amb més de 350 punts de càrrega operatius. Entre els plans d'expansió internacional ja compta amb l'obertura de la seva primera estació de càrrega ultraràpida a França i la seguiran Portugal i Itàlia. El 2025, esperen tenir operatius més de 4.000 punts de càrrega i gestionar-ne 40.000 a través de la plataforma, gràcies als més de 300M€ d'inversió.

Wenea

Wenea és l'operador líder independent de càrrega de vehicles elèctrics a Espanya, que ofereix serveis de recàrrega a particulars, empreses i organismes públics. El seu propòsit és contribuir a la transició cap a la mobilitat sostenible, desplegant la xarxa de càrrega ràpida i ultraràpida més gran del país, accessible des de la seva plataforma. Actualment, Wenea compta amb més de 1.000 punts de càrrega a Espanya i té com a objectiu assolir el desplegament de 5.000 punts de càrrega l'any 2025. Destaca al mercat de solucions de càrrega pública i privada, oferint una àmplia cobertura urbana i interurbana mitjançant acords estratègics. A més, ofereix serveis de gestió de flotes i electrificació per a empreses, hotels i altres, amb una plataforma centrada a satisfer les necessitats del client de vehicle elèctric. El seu servei d'atenció al client està disponible les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, i a través d'acords d'interoperabilitat, els clients podran accedir a més de 100.000 punts de càrrega a Europa.

Efimob 

EFIMOB és una enginyeria especialitzada en el desenvolupament de programari de gestió i monitorització de xarxes de recàrrega per a vehicles elèctrics, així com el subministrament i la instal·lació d'infraestructura de recàrrega, tant per a entitats privades com administracions públiques. Enfocada 100% a la mobilitat elèctrica, els seus professionals tenen més de 10 anys d'experiència al sector. Des del 2022, EFIMOB forma part del grup TELPARK, gestionant més de 450.000 places d'aparcament, cosa que li permet continuar liderant el mercat de mobilitat elètrica i la digitalització de serveis orientats a l'eficiència energètica, instal·lació i operació de punts de recàrrega. 

Spirii 

Spirii és una plataforma internacional d'electromobilitat que ofereix solucions de programari per a empreses i operadors de cobrament per construir, gestionar i escalar el seu negoci. Spirii també ofereix interfícies d'usuari, incloses aplicacions i entorns en línia, que permeten als conductors de vehicles elèctrics utilitzar estacions de recàrrega a tot el món. Actualment, Spirii opera a 18 països que abasten dos continents.

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
11/03/2024
La xarxa Endolla Barcelona consolida el lideratge de la ciutat en electromobilitat i facilita la transició cap al vehicle elèctric
Comparteix
Imatge
21/02/2024
Endolla Barcelona comença l’any amb 1.000 punts de recàrrega instal·lats i amb un 33% més d’usos
Comparteix
Imatge
07/11/2023
SMOU ja permet conèixer la ubicació i els serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona