El Park Güell protagonitza una ruta olfactiva per recórrer Barcelona des del metavers

Comparteix
01/03/2023
Imatge

El projecte és una de les experiències immersives presentades en el marc del Mobile World Congress

El Park Güell és un dels espais protagonistes d’una experiència immersiva que recrea un recorregut per Barcelona a través de l’olfacte. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona que s’ha presentat en el marc del Mobile World Congress. El director del Park Güell, Ricard Barrera, ha assistit a l’acte de presentació.

Aquest mapa olfactiu forma part del projecte “Feel the Technology”, que permet que l’usuari descobreixi la ciutat a través dels cinc sentits, barrejant el món físic i el digital. L’objectiu és reflexionar sobre l’impacte que la tecnologia té en la manera de comunicar-se, interactuar i percebre la realitat.

A través d’un avatar virtual, i mitjançant un dispositiu físic amb pantalla vinculat al metavers, es poden recórrer diversos punts de la ciutat i percebre’n l’olor característica de cadascun d’ells. En el cas del Park Güell, les olors capturades fan referència a les flors i plantes distintives de l’espai, com la flor del taronger, el gessamí, la magnòlia, la fusta del cedre o les fulles de palma.

El projecte ha recreat les olors d’altres espais emblemàtics de la ciutat, com la Rambla,  el Camp Nou, la Barceloneta, Santa Maria del Mar i el carrer Petritxol. El projecte mostra les diverses possibilitats que ofereix el metavers per apropar el patrimoni arquitectònic, cultural i esportiu de la nostra ciutat, creant una experiència sensorial inimaginable fa només uns anys.