El Tibidabo i Unicef Comitè Catalunya renoven el seu acord de col·laboració per la defensa dels drets dels infants

Comparteix
20/11/2023
Imatge

La signatura del nou conveni s’ha formalitzat coincidint amb el Dia Mundial de la Infància . En els últims 11 anys, la col·laboració ha permès l’escolarització de més de 100.000 nens i nenes de Madagascar i Guinea Bissau i la construcció de més d’un centenar de centres educatius
 

El Parc d’atraccions Tibidabo i Unicef mantindran els seus projectes de col·laboració per defensar i promoure els drets de la infància. Les dues entitats han renovat avui, coincidint amb el Dia Mundial de la Infància, un acord que es remunta al 2012 i que ha fet possible la posada en marxa de diversos programes a favor dels infants. L’acte, en el que s’ha posat en valor el treball conjunt realitzat en aquests onze anys de col·laboració, ha comptat amb la presència de la directora del Tibidabo, Rosa Ortiz, i el president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa. 

Durant aquests anys de col·laboració, l’aliança s’ha centrat en garantir el dret a una educació de qualitat a nens i nenes de Madagascar i Guinea Bissau. En concret, ha permès la inclusió a l’escola de més de cent mil nens i nenes, així com la construcció de més d’un centenar de centres educatius. 

La signatura del conveni també ha comptat amb la participació d’alumnes de 1er i 2on de primària de l’escola Nou Patufet, que han mostrat una representació del mural sobre els drets de la infància que han preparat prèviament a l’aula. Aquesta obra forma part d’un projecte en el que han participat gairebé 10.000 infants de 93 escoles catalanes per celebrar el Dia Mundial de la Infància.

A més de la renovació de l’acord de col·laboració, el Tibidabo acollirà durant els propers mesos, a la sala CreaTibi Robotics, una exposició sobre els drets dels infants. 

Un Tibidabo compromès amb l’educació i els drets de la infància

El conveni de col·laboració amb Unicef Comitè Catalunya és un dels projectes amb els que el Tibidabo es projecta com un Parc més solidari i educatiu, amb impacte més enllà de les seves instal·lacions. El Parc manté el seu model de col·laboració amb entitats sense ànim de lucre per la defensa dels drets dels infants o la formació d’alumnes en situació de vulnerabilitat, entre altres. A més, aquest 2023 el Tibidabo ha acollit 69 jornades didàctiques, com les activitats STEAM -coorganitzades per BSM i la UPC-, el Fisidabo o el primer ‘Mes de la Física’, en les que han participat prop de 7.000 alumnes.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
08/05/2024
Més de 2.100 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat participen en la 7a jornada de ciència del Tibidabo
Comparteix
Imatge
03/05/2024
BSM col·labora en la iniciativa “Vacances de pau” per a infants d’Ucraïna
Comparteix
Imatge
14/03/2024
BSM facilita l’accés al lleure, la cultura i el coneixement de la biodiversitat a col·lectius en situació de vulnerabilitat