El Zoo de Barcelona i la UPC apropen la metodologia STEAM al professorat de biologia

Comparteix
27/04/2023
Imatge

El Zoo de Barcelona acull per primera vegada una jornada formativa en biologia de la metodologia STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) destinada a professorat de secundària i batxillerat. La Formació Bio-Steam s’ha dut a terme avui, 26 d’abril, amb la col·laboració de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC).

El Zoo ha rebut 45 professors i professores que imparteixen assignatures relacionades amb la biologia per ampliar el seu bagatge formatiu a través de tècniques educatives diferents i amplies, que van més enllà de les aules i que es fonamenten en l’interès per la ciència a través de la tecnologia. 

Al llarg del dia d’avui s’han desenvolupat quatre tallers experimentals de mitja hora cadascun, on s’ha treballat diferents àmbits amb la biologia com a eix vertebrador. La jornada ha inclòs activitats amb propostes tan interessants com investigar les fermentacions del llevat, el procés de l’osmosi a les cèl·lules, com fer experiments de psicologia experimental a l’aula o estudiar l'efecte de les drogues socials amb un micro crustaci. 

La sessió s’ha completat amb dues xerrades impartides per professionals del sector. Amb la Doctora en Ciències de la Salut, Maria Calsamiglia, s’han debatut altres propostes de com introduir en el laboratori escolar pràctiques basades en la metodologia STEAM, i amb el biotecnòleg i Doctor en Didàctica de les Ciències, Miquel Pérez, s’ha aprofundit en com dissenyar projectes STEAM que fomentin la vinculació en la ciència i siguin rellevants socialment.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
22/03/2024
El Zoo de Barcelona amplia l’oferta d’activitats per Setmana Santa
Comparteix
Imatge
20/03/2024
Un estudi impulsat per la Fundació Barcelona Zoo avaluarà l’estat dels amfibis a Catalunya
Comparteix
Imatge
14/03/2024
BSM facilita l’accés al lleure, la cultura i el coneixement de la biodiversitat a col·lectius en situació de vulnerabilitat