Endolla Barcelona tanca el 2022 amb un 60% més de recàrregues i més de 16.000 usuaris

Comparteix
30/01/2023
Imatge
Una dona posant a carregar el seu cotxe elèctric en la xarxa Endolla Barcelona dins d'un Aparcament B:SM

La xarxa d’electromobilitat de BSM, Endolla Barcelona, ha tancat el 2022 amb un increment notable de persones usuàries i recàrregues fetes. Ara compta compta amb 16.036 persones usuàries, un 68% més que fa un any. Al llarg del 2022, la xarxa ha registrat més de 100.000 usos, un 60% més que durant l’exercici anterior. Aquestes xifres confirmen la tendència a l’alça d’Endolla Barcelona i suposen un nou rècord històric des de la seva posada en marxa. 

En concret, durant el 2022, la xarxa d’electromobilitat de BSM ha registrat un total de 107.344 recàrregues de vehicles elèctrics. Tots aquests usos han suposat el subministrament de 1.134.000 kWh, un 102% més que el 2021. 

En clau ambiental, al llarg de l’any, s’ha dispensat energia per recórrer més de 36 milions de kilòmetres. Recórrer aquesta distància amb vehicles de combustió hauria generat més de 7.400 tones de CO2, el mateix volum d’emissions que generen 250 vols entre Barcelona i Madrid. 

Endolla Barcelona assolirà els 1.000 punts de recàrrega aquest any  

La xarxa pública d’electromobilitat seguirà creixent. A finals del 2023, Endolla Barcelona tindrà 1.000 punts de recàrrega. Al llarg de l’any, s’incorporaran 300 nous punts arreu de la ciutat, que se sumaran als 711 que hi ha actualment en marxa. Els nous punts de recàrrega s’ubicaran als Aparcaments BSM, on ja es concentren 7 de cada 10 punts existents. Aquesta estratègia de desplegament garanteix que l’expansió es produeix de manera homogènia per tots els barris de la ciutat i facilita el salt a l’electromobilitat a aquells barcelonins i barcelonines que no disposen de punts de recàrrega als seus domicilis o llocs de treball. 

La ubicació dels nous punts de recàrrega als aparcaments també permet minimitzar l’ocupació de l’espai públic, reduint les externalitats associades a l’estacionament, i fomenta les recàrregues planificades en hores vall. L’oferta de punts de recàrrega al carrer, pensada per a càrregues ràpides no planificades, es mantindrà estable. 

Endolla Barcelona és la xarxa pública d’electromobilitat líder a l’Estat 

Amb 711 punts de recàrrega, Endolla Barcelona és, actualment, la xarxa pública d’electromobilitat més gran de l’Estat espanyol. Disposa de 7,1 punts per km2 distribuïts de manera homogènia per tots els barris, amb un punt de recàrrega per cada 11,4 vehicles elèctrics existents i una disponibilitat mitjana del servei del 96%. Aquestes xifres, sumades a la resta de punts d’ús públic, fan que Barcelona sigui la segona ciutat europea amb major nombre de punts de recàrrega per km2, per darrera d’Estocolm; i la quarta per nombre de punts per habitant, precedida per Estocolm, Göteborg i Oslo.