Comencen els treballs de reimpermeabilització del Passeig Marítim a l’entorn del Port Olímpic

Comparteix
16/01/2023
Imatge
Passeig Marítim que limita amb el Port Olímpic de Barcelona

El Port Olímpic ha començat els treballs de reimpermeabilització del tram del  Passeig Marítim que limita amb el Port Olímpic (carrer de Marina – Moll de Gregal). Els treballs s’emmarquen en la transformació del Moll de Mestral com a pol d’empreses i emprenedors de l’economia blava. L’objectiu de l’actuació has estat resoldre els problemes de filtració d’aigua que hi havia en aquells moments als locals, uns espais que des del passat setembre s’estan reformant per acollir els nous usos empresarials. Les obres es realitzaran entre els mesos de gener i agost i consisteixen en l’aixecament del paviment del passeig per renovar-lo i reimpermeabilitzar-lo. 

Per tal d’interferir el mínim possible en l’activitat del Passeig Marítim i la circulació de vianants, els treballs es faran per fases. Entre els mesos de gener i abril es treballarà al tram que va del carrer de Marina fins a la meitat del Passeig, a l’alçada del futur nou accés al Port Olímpic. Posteriorment, entre els mesos d’abril i agost, s’actuarà al tram que va de l’accés fins al Moll de Gregal. En tots dos casos, vianants i bicicletes podran seguir circulant gràcies a l’establiment de passos alternatius. Aquests treballs, que compten amb un pressupost de 1,3 milions d’euros, serviran també per restaurar les lluminàries del Passeig Marítim.  

El primer pol d’economia blava de la ciutat

El Port Olímpic es prepara per esdevenir el primer centre d’economia blava de la ciutat. Aquesta activitat es concentrarà al Moll de Mestral i als locals ubicats sota el Dic de Recer, i s’especialitzarà en quatre grans eixos: activitats nàutiques; serveis nàutics; innovació, recerca i tecnologia; i economia circular. Està previst que les noves oficines es posin en marxa, gradualment, entre l’estiu del 2023 i el primer trimestre del 2024. En total, podran acollir fins a una cinquantena d’empreses i emprenedors.