Col·locada la primera pedra del nou Aparcament B:SM Ciutadella del Coneixement

Comparteix
12/01/2023
Imatge
Render de l'interior del nou Aparcament B:SM Ciutadella del Coneixement

Ubicat al futur complex de recerca del Mercat del Peix, serà el primer aparcament concebut en origen com a hub de serveis de mobilitat, tant a nivell de l’oferta de serveis com de l’arquitectura i la imatge

L’aparcament comptarà amb punts de recàrrega elèctrica, serveis de lloguer de vehicles compartits, espais segurs per deixar-hi bicicletes i punts de recollida de paqueteria, entre d’altres

El Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra ha acollit la presentació de l’estratègia de configuració de la Ciutadella del Coneixement i la col·locació de la primera pedra del futur complex de recerca del Mercat del Peix. L’inici d’aquest projecte implica el començament de les obres de construcció del futur aparcament que s’ubicarà sota els tres edificis del complex, i que construirà i gestionarà Barcelona de Serveis Municipals (B:SM). 

El nou aparcament B:SM Ciutadella del Coneixement, de 7.000 metres quadrats, serà el primer de B:SM concebut en origen com a hub de serveis de mobilitat i inclourà punts de recàrrega elèctrica, serveis de lloguer de vehicles compartits, un espai segur per deixar-hi bicicletes i vehicles de mobilitat personal, així com punts de recollida de paqueteria accessibles per a la ciutadania i un centre de microdistribució de mercaderies.  

La xarxa d’Aparcaments B:SM, la més àmplia de la ciutat amb 44 aparcaments distribuïts per tots els districtes, avança així en la seva aposta per fer dels aparcaments espais que van molt més enllà de l’estacionament de vehicles. 

La construcció d’aquesta infraestructura suposa una inversió total de 22,2 M€, dels quals 10,7 M€ són aportats directament per B:SM, mentre que la resta provenen dels altres operadors implicats.  

Primera gran actuació vinculada a la Ciutadella del Coneixement

El projecte del Mercat del Peix és una de les primeres actuacions de la Ciutadella del Coneixement, una iniciativa científica, cultural i urbanística que pretén convertir l'entorn del parc de la Ciutadella, al centre de Barcelona, en un node de coneixement urbà preeminent. És una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.