Col·locada la primera pedra del nou Aparcament BSM Ciutadella del Coneixement

Comparteix
12/01/2023
Imatge
Render de l'interior del nou Aparcament B:SM Ciutadella del Coneixement

El Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra ha acollit la presentació de l’estratègia de configuració de la Ciutadella del Coneixement i la col·locació de la primera pedra del futur complex de recerca del Mercat del Peix. L’inici d’aquest projecte implica el començament de les obres de construcció del futur aparcament que s’ubicarà sota els tres edificis del complex, i que construirà i gestionarà Barcelona de Serveis Municipals (BSM). 

El nou aparcament BSM Ciutadella del Coneixement, de 7.000 metres quadrats, serà el primer de BSM concebut en origen com a hub de serveis de mobilitat i inclourà punts de recàrrega elèctrica, serveis de lloguer de vehicles compartits, un espai segur per deixar-hi bicicletes i vehicles de mobilitat personal, així com punts de recollida de paqueteria accessibles per a la ciutadania i un centre de microdistribució de mercaderies. La xarxa d’Aparcaments BSM avança així en la seva aposta per fer dels aparcaments espais que van molt més enllà de l’estacionament de vehicles. 

La construcció d’aquesta infraestructura suposa una inversió total de 22,2 M€, dels quals 10,7 M€ són aportats directament per BSM, mentre que la resta provenen dels altres operadors implicats.  El projecte del Mercat del Peix és una de les primeres actuacions de la Ciutadella del Coneixement, una iniciativa científica, cultural i urbanística que pretén convertir l'entorn del parc de la Ciutadella, al centre de Barcelona, en un node de coneixement urbà preeminent.