La Cuca de Llum guanya el premi Architizer A+ Awards al millor projecte de transport sostenible

Comparteix
30/05/2023
Imatge

La Cuca de Llum, el funicular del Parc d’atraccions Tibidabo, ha estat guardonada com a millor projecte de transport sostenible a l’onzena edició dels prestigiosos Architizer A+ Awards.

La plataforma d'arquitectura online Architizer, organitzadora d’aquest important reconeixement, ha fet públic el veredicte del jurat professional i el resultat del procés de votació popular que han determinat quins són els projectes internacionals més significatius en l’àmbit de l’arquitectura, el disseny i la innovació. 

La Cuca de Llum, creada per l’arquitecte Josep Miàs, ha resultat guanyadora dins la categoria ‘Projecte de transport sostenible’, la qual s’estrena per primera vegada al certamen per reconèixer, entre altres aspectes, els mitjans de transport que incorporen sistemes i materials sostenibles i segueixen les millors pràctiques relacionades amb el disseny, la construcció i les operacions ètiques.

L’innovador disseny del funicular del Tibidabo ha resultat vencedor davant del projecte urbanístic ‘One Green Mile’ de Bombai, ideat per l’agència Studio POD, i de l’intercanviador ‘Vendôme multimodal hub’ fet per l’estudi Bisson Fortin and Provencher per al metro de Montreal, al Canadà.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
15/09/2023
El Tibidabo commemora el centenari de la visita d’Albert Einstein amb una programació especial d’activitats
Comparteix
Imatge
29/08/2023
El Parc d’atraccions Tibidabo, nominat als premis d’arquitectura Loop Design Awards
Comparteix
Imatge
31/07/2023
Torna el Laser Show, l’espectacle estrella de l’estiu del Parc d’atraccions Tibidabo