L’Anella Olímpica, a punt per a un 2023 de rècord

Comparteix
28/12/2022
Imatge
Últim concert de Serrat al Palau Sant Jordi

L’Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club tenen programats més de 140 esdeveniments per al 2023 pels que hi passaran 1.400.000 visitants, el doble que aquest any

Serà un any de rècord per a l’Estadi Olímpic, on s’hi faran vuit concerts dels grups Coldplay, Bruce Springsteen, Harry Styles i The Weeknd

També durant aquesta temporada, l’Estadi Olímpic acollirà els partits del primer equip del Futbol Club Barcelona mentre durin les obres de remodelació de les seves instal·lacions   

L’Anella Olímpica encara el 2023 amb una programació de rècord. Al llarg de tot l’any, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club ja hi ha programats més de 140 esdeveniments pels que hi passaran 1.400.000 visitants, pràcticament el doble que aquest any. Feia una dècada que no s’assolia aquesta xifra.

Creix sobretot el nombre de concerts previstos. N’hi ha 116, un 60% més que el 2022. A més, serà la primera vegada, en els 30 anys d’història d’aquest equipament, que, en un sol any, s’omplirà vuit vegades l’Estadi Olímpic per acollir-hi actuacions musicals. Ho faran els Coldplay, que hi tocaran quatre dies; Bruce Springsteen, amb un doble concert; Harry Styles; i The Weeknd.

Així mateix, el Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club acolliran un bon nombre d’artistes nacionals i internacionals de renom. Entre ells, Robbie Williams, que hi actuarà dos dies; Elton John, també amb un doble concert; i la banda britànica The Who, que feia set anys que no visitava Barcelona. Destaquen també els concerts dels estatunidencs Blink-182, que tornen als escenaris després de 10 anys; Bad Gyal, Lola Indigo, Maroon 5; Quevedo, Joaquin Sabina; el final de gira dels Oques Grasses; o La Pegatina, que celebrarà el seu vintè aniversari amb una gira especial.  

A més, durant el 2023 tornaran clàssics de l’entreteniment com Disney on Ice, el Cirque du Soleil o el Trial Indoor; i se celebraran nous esdeveniments com la Barcelona Eurovision Party, que aterra per primera vegada al Sant Jordi Club per afavorir el seu creixement.  

Un espai viu i obert a tota la ciutadania

L’Anella Olímpica manté vigent el seu compromís amb la ciutadania acollint actes de tipus social, educatiu i familiar. Un dels casos més paradigmàtics és l’STEAM Anella, una jornada d’activitats de divulgació científica adreçada a l’alumnat de diferents centres escolars de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que tindrà lloc al Palau Sant Jordi, el proper mes de febrer.

Un altre dels esdeveniments que es manté és el Dansa Ara, la gran cita de dansa contemporània adreçada a l’alumnat de cicle inicial de les escoles de la ciutat, que l’any vinent arriba al seu 30 aniversari.

L’Estadi Olímpic Lluís Companys acollirà el FC Barcelona la temporada 2023-2024

L’activitat cultural, esportiva i de lleure prevista a l’Anella pel 2023 conviurà amb la del Futbol Club Barcelona que, a partir de l’agost del 2023 i gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) i el FC Barcelona, jugarà els partits del primer equip masculí a l’Estadi Olímpic.

Aquesta convivència es farà garantint en tot moment que l’activitat del Club sigui compatible amb la resta d’usos culturals, esportius i cívics de l’Anella Olímpica i la resta d’equipaments de la muntanya de Montjuïc.

Barcelona, escenari de grans gires internacionals

La possibilitat de poder acollir el volum d’actes i assistents previstos per al 2023 al conjunt de l’Anella Olímpica, així com la convivència amb el FC Barcelona, es deu, en part, a les inversions fetes per B:SM els darrers anys, que han permès millorar l’operativa de les instal·lacions i l’experiència del visitant.

Fruit d’aquestes actuacions, l’aforament del Palau Sant Jordi ha pogut créixer fins a les gairebé 18.500 persones, consolidant-se així com el recinte d’esdeveniments tancat més gran d’Espanya. Un fet que afavoreix la captació de grans gires internacionals i que incrementa l’interès dels promotors musicals per localitzar espectacles de gran format a la ciutat de Barcelona.  

La reforma de la tribuna de premsa, la renovació del sistema d’il·luminació exterior i la cobertura del pati interior del Sant Jordi Club són altres de les millores introduïdes a les instal·lacions del recinte.

Recentment, l’Anella Olímpica també ha estrenat pàgina web (palausantjordi.barcelona i estadiolimpic.barcelona), ampliant els apartats que ajuden a les persones usuàries a preparar la seva visita: consells d’accés, un canal més accessible de contacte i una navegació més eficient. A més, aquestes webs incorporen l’accés digital de menors, un procés que, a banda d’ agilitzar l’entrada d’aquest col·lectiu sense necessitat d’haver de fer una doble cua de control quan arriben al recinte, suposa una millora ambiental, gràcies a l’estalvi en impressions.