L’Anella Olímpica recupera les xifres de públic prèvies a la pandèmia

Comparteix
03/10/2022
Imatge

Entre els mesos d’octubre i desembre hi ha programats prop de 40 concerts al Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club pels que hi passaran 235.000 persones, el triple que l’any passat i apropant-se a les xifres de 2019

Abans de finals d’any desfilaran pels escenaris de l’Anella Olímpica Joan Manel Serrat, Antonia Font, Rigoberta Bandini, Sopa de Cabra i els Back Street Boys, entre molts d’altres

En el que portem d’any, 420.000 persones han gaudit dels 42 concerts que s’han fet a l’Anella Olímpica, gairebé sis vegades més que durant el mateix període de l’any passat 

La tardor arriba amb força al Palau Sant Jordi i al Sant Jordi Club. Des d’ara i fins a finals d’any, els dos espais acolliran 39 concerts. Això suposa que prop de 235.000 persones gaudiran de música en directe als escenaris de l’Anella Olímpica, una xifra que triplica el nombre d’assistents registrats la tardor passada i que pràcticament iguala les xifres registrades el 2019, abans de la pandèmia, quan els dos espais van acollir 243.000 persones.   

Pel que fa a la resta de l’any, el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club i l’Estadi Olímpic han acollit ja 42 concerts amb un total de 420.000 assistents, gairebé sis vegades més que durant el mateix període de l’any passat, encara afectat per les restriccions. En aquest cas, les xifres d’assistència registrades sí són un 12% superiors que les de 2019, quan es va tancar el període gener-setembre amb 375.000 assistents.

Un cop superada la pandèmia, la recuperació de públic i la confirmació de noves gires i concerts estel·lars tornen a posicionar l’Anella Olímpica com a espai estratègic per a la celebració de concerts. Ho fan tant a nivell local com internacional, ratificant el paper de Barcelona com una de les places clau del sud d’Europa en el circuit de gires internacionals.

Segons el primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, “aquests xifres confirmen que trenta anys després dels Jocs de Barcelona’92, l’Anella Olímpica continua sent un espai viu que posiciona internacionalment la ciutat com a localització d’importants esdeveniments. Cada vegada són més els promotors musicals que escullen els escenaris de l’Anella perquè hi facin parada les millors gires internacionals. Aquesta realitat evidencia la bona salut d’aquestes instal·lacions, el seu lligam amb el dinamisme cultural de la ciutat i l’atractiu que projecten cap a l’exterior, la qual cosa contribueix a fer de Barcelona una destinació cultural de primer ordre”.   

Serrat, Rigoberta Bandini i The Cure, entre els noms que desfilaran per l’Anella

El tret de sortida dels concerts d’aquesta tardor l’han donat Malú, que va actuar divendres al Palau Sant Jordi en el marc de la gira Mil Batallas Tour 2022; i Melendi, que ho va fer dissabte amb el seu últim disc, Likes y cicatrices.

Les properes setmanes desfilarà per l’Anella Olímpica el grup Antònia Font, que ha tornat als escenaris després d’una dècada de silenci. Els mallorquins portaran el seu últim disc, Un minut estroboscòpia, al Palau Sant Jordi, el 15 d’octubre. Serà la primera vegada que actuaran a l’Anella. També ho farà el raper Ayax, que després d’esgotar les entrades per al concert del 21 d’octubre al Sant Jordi Club, ha anunciat un segon concert, l’endemà.

La catalana Rigoberta Bandini serà al Palau Sant Jordi el 24 de novembre, en un dels seus últims concerts del Rigotour abans de retirar-se, temporalment, dels escenaris. Qui també dirà adéu és la banda Arnau Griso, que es dissol després de la gira de comiat que està fent i que passarà pel Sant Jordi Club el 25 de novembre. L’endemà, 26 de novembre, serà el torn de Sopa de Cabra, que tancarà la gira del 30 aniversari del disc Ben endins al Palau Sant Jordi, el treball de pop-rock català més venut de la història. I uns dies després, el 3 de desembre, actuarà Dani Martin.

Una altra de les cites destacades d’aquest últim trimestre de l’any és el triple concert de Joan Manel Serrat al Palau Sant Jordi en el marc de la seva gira de comiat, El vicio de cantar 1965-2022. Tres concerts consecutius, els dies 20, 22 i 23 de desembre, amb els que Serrat posarà punt i final a més de 50 anys dalt dels escenaris.  

En clau internacional, els nord-americans Backstreet Boys portaran la seva gira DNA World Tour al Palau Sant Jordi el 6 d’octubre. També hi actuarà la banda escocesa Franz Ferdinand, en aquest cas al Sant Jordi Club, el dia 25 d’aquell mateix mes; i el conjunt folk nord-americà Bon Iver, el 7 de novembre, al Palau Sant Jordi.

Entre la programació prevista destaca, també, el concert dels britànics The Cure, que presentaran el seu Tour Euro 22 al Palau Sant Jordi el 10 de novembre; el del cantant de rap Lil Nas X, el 24 de novembre al Sant Jordi Club; i el de les reines del K-Pop Blackpink, previst pel 5 de desembre, al Palau Sant Jordi.