Més de 600 alumnes de 5è i 6è de primària participen al primer STEAM Park Güell

Comparteix
30/11/2023
Imatge

L’alumnat, procedent d’escoles properes al parc, ha posat en pràctica coneixements de matemàtiques, ciència, art i tecnologia tot descobrint els secrets d’Antoni Gaudí i l’arquitectura modernista

El Park Güell s’ha estrenat com a escenari de les activitats STEAM que organitzen Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), a través de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). Ho ha fet amb la participació de més de 600 nens i nenes de 5è i 6è de primària, etapa educativa que també s’incorpora, per primera vegada, al projecte STEAM. 

L’alumnat, procedent de deu escoles, incloent-hi tres centres dels barris de l’entorn del Park Güell, ha treballat competències curriculars dels àmbits de les matemàtiques, la ciència, l’art i la tecnologia alhora que descobrien els secrets de l’obra de Gaudí i l’arquitectura modernista. Ho han fet a través de tres activitats impartides per estudiants de l’EEBE de la UPC, a més de dos espectacles. 

Amb la primera de les activitats de la jornada, els nens i nenes participants han construït arcs de mig punt i catenaris amb diferents peces de fusta per descobrir quins són vàlids per fer construccions i quina utilitat tenen aquests arcs en arquitectura. 

La segona dinàmica ha reptat a l’alumnat a crear una cúpula amb barnilles i colzes, estimulant així la planificació i l’optimització de recursos materials i humans. 

En la darrera, els nens i nenes han descobert la història i arquitectura del Park Güell amb un joc d’investigació de diferents elements del recinte necessaris per trobar un tresor preuat per Gaudí. 

El primer STEAM Park Güell també ha comptat amb un espectacle de matemàtiques i dansa inspirat en les formes geomètriques utilitzades per Gaudí i amb una demostració sobre la importància de l’estructura tant en les construccions com en el nostre cervell, a càrrec de dos neurocientífics. 

Properes sessions STEAM
Amb la jornada d’avui, el Park Güell ha acollit per primer cop les activitats STEAM organitzades per BSM i la UPC. El programa de promoció de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat de primària i secundària continuarà el proper 20 de març de 2024, quan el Parc del Fòrum es transformarà en un gran laboratori per a joves de 4t d’ESO i batxillerat. 

Les activitats STEAM del curs 2023-2024 finalitzaran amb les jornades del 16 d’abril, al Palau Sant Jordi, i del 8 de maig, al Tibidabo. En total, s’espera la participació de 7000 estudiants al llarg d’aquest curs 2023-2024.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
02/02/2024
El Park Güell tanca el 2023 amb 4,4 milions de visitants
Comparteix
Imatge
16/11/2023
L’STEAM Zoo reuneix més de 600 joves de secundària
Comparteix
Imatge
10/11/2023
BSM col·labora en el conte “La màgia de l’enginyeria” per fomentar les vocacions STEAM entre els infants