Més de 6.000 estudiants participaran aquest curs a les activitats STEAM que organitzen BSM i la UPC

Comparteix
23/02/2023
Imatge

Al llarg del 2023, més de 6.000 alumnes participaran a les quatre jornades de ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques que hi ha previstes a espais tan emblemàtics de la ciutat com són l’Anella Olímpica, el Parc del Fòrum, el Parc d’atraccions Tibidabo i el Zoo de Barcelona.  

Les activitats, organitzades per BSM i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) per cinquè any consecutiu, tenen com a principal objectiu promoure les vocacions científiques entre l’alumnat de secundària, especialment entre les noies.

La primera de les jornades s’ha celebrat al Palau Sant Jordi, on més de 2.100 alumnes, de 28 instituts de Barcelona, l’àrea metropolitana i Girona han gaudit de diferents tallers dirigits i un espectacle. Les activitats les han impartit estudiants de l’EEBE de la UPC i els espectacles han anat a càrrec de col·laboracions entre el professorat de la UPC i artistes del conjunt de dansa Equidart i la banda de jazz Mobby Dixie.       

D’entre les 15 activitats disponibles, destaquen els tallers Percepció on, mitjançant unes ulleres especials, l’alumnat ha pogut experimentar com l’alcohol canvia la percepció de l’entorn i els perills que això suposa per a la conducció; Coets, on han investigat el vol d’un coet propulsat per aire; i Lab, on han descobert els materials que s’amaguen darrera d’algunes aplicacions tecnològiques i fins i tot han pogut fer una esferificació. 

A més, i com a novetat respecte les anteriors edicions de l’STEAM Anella, s’ha ofert el taller Pitàgores per experimentar i entendre el teorema de Pitàgores amb paper, estisores i una balança; i un escape room ambientat en el centenari de la visita d’Einstein a Barcelona i on també s’explicava el paper que han jugat les dones científiques en el desenvolupament i aplicacions de la teoria de la relativitat. 

Durant el 2022, les activitats STEAM organitzades per BSM i la UPC van aplegar 6.079 alumnes d’ESO i batxillerat provinents, majoritàriament, de centres educatius de Barcelona i la seva àrea metropolitana.