Comencen les obres de construcció del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

Comparteix
27/02/2023
Imatge

L’enderroc de les antigues estructures del Moll de Gregal suposen l’inici de la configuració de la nova zona de restauració 

També avancen a bon ritme la construcció de l’accés que millorarà la connexió del Port amb la Vila Olímpica, l’adequació dels espais d’economia blava i la nova urbanització que farà del Dic de Recer un passeig - mirador

Aquest mes de febrer han començat els treballs d’enderroc que marquen l’inici de la construcció del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic. Les feines que s’estan realitzant al Moll de Gregal consisteixen en el desmuntatge progressiu dels antics locals de restauració, que van finalitzar l’activitat el passat mes de gener. També aniran a terra altres elements que fins ara han caracteritzat la fisonomia d’aquesta àrea del Port Olímpic, com els blocs d’escales i les pèrgoles sota les que s’ubicaven les terrasses dels restaurants. A més, s’iniciarà la construcció del nou accés que comunicarà amb la Platja de la Nova Icària, cercant un major diàleg entre l’activitat del Port i el litoral de la ciutat. 

Els treballs de desmuntatge es faran compatibles amb l’activitat del Centre Municipal de Vela, que es començarà a reformar aquesta primavera. 

Les feines d’enderroc es desenvoluparan fins a mitjans d’estiu, i tot seguit començaran les obres de construcció dels nous espais de restauració. Són onze restaurants i tres botigues gastronòmiques que es disposaran al llarg d’un modern i accessible passeig fins a la vora del mediterrani. El Moll incorporarà tres blocs verticals on s’ubicaran escales i ascensors que reforçaran l’accessibilitat i la comunicació entre els diferents àmbits del Port. Seran, a la vegada, tres places que convidaran a l’estada i a gaudir de les vistes sobre el mar. 

Actualment, ja estan adjudicades el 80% de les propostes gastronòmiques que conformaran la nova oferta culinària del Balcó Gastronòmic i es treballa per completar la resta. El Balcó Gastronòmic obrirà portes l’estiu del 2024.  

Un nou accés per connectar el Port a la ciutat

La resta d’obres de la transformació del Port Olímpic avancen a bon ritme i comencen a fer evident aquesta nova etapa a ulls de la ciutadania. Per a la tercera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, Laia Bonet, “el Port Olímpic es troba en un punt clau que ens permet imaginar l’impacte que tindrà sobre la ciutat aquesta nova etapa. Estem construint un Port Olímpic viu i dinàmic, obert a l’entorn i en constant diàleg amb el litoral. En pocs mesos, podrem començar a gaudir de nou espai públic pensat per a les persones, i d’un Port Olímpic on la nàutica, l’economia blava i la gastronomia seran l’epicentre de l’activitat”. 

Un dels exemples més clars del progrés del projecte és l’obertura del nou accés que connectarà el Moll de Mestral amb l’avinguda Litoral. 

L’estat actual dels treballs ja permet comprovar com serà el nou vial soterrat que travessarà el Passeig Marítim i que configurarà una nova entrada per a vianants. Serà, també, l’únic punt d’accés per a vehicles, un cop desaparegui l’actual rampa del carrer Marina. Des d’aquesta nova entrada, els vehicles podran accedir directament a l’Aparcament BSM Litoral Port. Això minimitzarà el trànsit rodat per l’interior del Port Olímpic. Està previst que les obres del nou accés finalitzin a principis d’estiu. 

Pol d’economia blava i un nou passeig-mirador davant del mar

D’oci nocturn a activitat econòmica vinculada al mar. No gaire lluny del nou accés, al Moll de Mestral, prenen forma els espais que han d’acollir les empreses i projectes emprenedors que s’integraran al pol d’economia blava. En aquests moments, les obres se centren en l’adequació interior de la vintena de locals previstos i la construcció de la sala d’actes que contribuirà a dinamitzar l’activitat del Port. 

A l’exterior també ha començat la instal·lació de la pèrgola que facilitarà la generació d’ombra i zones d’estada i que farà possible que el Moll de Mestral actuï com un gran espai per al gaudi de la ciutadania. La previsió és que els treballs del Moll de Mestral s’enllesteixin a finals del proper estiu i que aquest trimestre s’iniciï la selecció d’empreses que s’integraran en aquest espai d’activitat econòmica. En concret, estaran especialitzades en quatre sectors preferents: activitats nàutiques; serveis nàutics; innovació, recerca i tecnologia; i economia circular. 

Al Dic de Recer l’avenç dels treballs també és clar. Les feines ja permeten copsar l’espai que ocuparan els 28 locals per a activitat empresarial i els 70 pallols –petits magatzems per al material de les embarcacions– que s’ubicaran sota el Dic. A més, s’avança en la nova urbanització, tant a la cota Port com a la cota ciutat. 

El resultat més notori d’aquesta intervenció serà un ampli mirador de 500 metres de longitud, que oferirà una vista privilegiada sobre el litoral barceloní. Incorporarà, a més, dues escales que comunicaran l’àmbit del passeig amb els molls situats al nivell inferior i que també s’estan renovant. La finalització de la reforma completa del Dic de Recer es produirà el primer trimestre de 2024.  

Port Olímpic: una transformació amb horitzó 2024

El Port Olímpic es troba immers de ple en la seva transformació, impulsada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és fer del Port Olímpic un espai compromès amb la ciutat on convisquin l’economia blava, la nàutica i la gastronomia com a eixos clau de l’activitat econòmica i social. 

Bona part dels treballs s’han accelerat amb un horitzó clar: la celebració de la Copa Amèrica de Vela, l’any 2024. L’espai serà el port base de les competicions femenines i juvenils, que tindran lloc entre els mesos de setembre i octubre. 

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
07/05/2024
El Port Olímpic inicia una prova pilot per fomentar la biodiversitat al seu fons marí
Comparteix
Imatge
30/04/2024
El Port Olímpic promou la nàutica inclusiva acollint la celebració de la segona Regata per l’Alzheimer
Comparteix
Imatge
05/04/2024
El Port Olímpic es converteix en un dels escenaris de la programació científica, social i cultural de la Conferència del Decenni dels Oceans de la UNESCO