Neixen dues cries de guacamai gorjablau al Zoo de Barcelona

Comparteix
26/11/2023
Imatge

Neixen, per primera vegada, dues cries de guacamai gorjablau (Ara glaucogularis) al Zoo de Barcelona. Es tracta d’una espècie natural del nord de Bolívia i en perill crític d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Les seves principals amenaces són la desforestació i les captures il·legals.

Els polls van néixer a l’estiu i fins fa uns dies han estat al niu, atesos exclusivament per la parella reproductora que els ha concebut. Un comportament habitual d’aquesta espècie quan es troba al seu hàbitat natural. Ara ja se’ls pot veure al Palmerar, la instal·lació del Zoo que els acull.  

El naixement d’aquests dos guacamais gorjablau s’emmarca en el programa europeu de conservació ex situ d’aquesta espècie, en el que el Zoo hi participa activament a través del Programa Europeu d’Espècies en Perill (EEP).

El Zoo de Barcelona treballa activament per la conservació, la recerca científica i la divulgació envers la fauna salvatge i els seus hàbitats naturals, amb especial focus en les espècies autòctones i les més amenaçades. Aquesta tasca es desenvolupa en col·laboració amb altres zoos, universitats, institucions científiques i entitats, i seguint les directius establertes per l’Associació Mundial de Zoos i Aquaris (WAZA) i l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA).

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
11/05/2024
El Zoo de Barcelona reforça el seu compromís amb el benestar animal mitjançant un nou conveni de col·laboració amb el Zoo Animal Welfare Education Center
Comparteix
Imatge
03/05/2024
BSM col·labora en la iniciativa “Vacances de pau” per a infants d’Ucraïna
Comparteix
Imatge
25/04/2024
El Zoo de Barcelona participa en un projecte LIFE de reaprofitament d’aigua