Rècord d’alumnat participant en la 6a jornada de ciència al Tibidabo

Comparteix
19/05/2023
Imatge

El Tibidabo s’ha convertit en un laboratori de física per un dia. El Parc d’atraccions ha acollit una nova edició del Fisidabo, una jornada d’activitats científiques organitzades per sisè any consecutiu per Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i professors del grau d’Enginyeria Física de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC), amb el professor Luis Carlos Pardo al capdavant.

El Fisidabo ha assolit el rècord històric de participants, amb un total de 2.487 estudiants de 4t d’ESO i de batxillerat. Hi han assistit un total 71 centres educatius, 54 dels quals de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, i els 17 restants provinents d’altres punts del territori (12 de les comarques de Girona, 4 de Lleida i 1 de Tarragona).

El projecte STEAM es basa en la promoció de la ciència entre els joves amb el propòsit de potenciar les vocacions científiques de manera lúdica i amb rigor acadèmic. Alhora, fa una especial mirada vers les noies per contribuir a trencar estereotips i fomentar les vocacions científiques entre les noies, potenciant a referents científiques femenines.

Al cim del Tibidabo s’han desenvolupat una vintena de proves on els estudiants han hagut de prendre mides, fer càlculs i aplicar els seus coneixements de física, tant des de fora com des de dins de les atraccions. Aquestes s’han convertit en proves científiques amb l’objectiu de dotar de coneixements a l’alumnat a través d’experiments en directe.

Entre altres propostes, les persones participants han hagut de calcular l’acceleració, la velocitat i l’energia de la Muntanya Russa, estudiar les forces que actuen al Piratta, comprovar per què els miralls del Miramiralls reflecteixen les imatges de diferents maneres o esbrinar a quina velocitat arriba el funicular Cuca de Llum al cim de la muntanya.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
30/01/2024
La Cuca de Llum guanya el premi d’arquitectura International Design Awards
Comparteix
Imatge
11/01/2024
El Tibidabo arriba als 680.000 visitants i tanca el 2023 amb un creixement del 10%
Comparteix
Imatge
08/01/2024
El Tibidabo i les seves mascotes participen, per primera vegada, a la Cavalcada de Reis de Barcelona