SMOU fa balanç de quatre anys d’evolució al Mobile World Congress

Comparteix
28/02/2023
Imatge

Un de cada dos habitants de Barcelona ja fa servir SMOU

El director de Solucions de Mobilitat Urbana de BSM, Josep Maria Deulofeu, ha fet un balanç dels quatre anys de funcionament de l’aplicació de mobilitat SMOU. L’acte s’ha celebrat en el marc del Mobile World Congress, l’esdeveniment sobre connectivitat més gran i influent del món, a l’espai Beat Barcelona, una àrea de networking promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, GSMA i Mobile World Capital.

Sota el títol “SMOU: l’app de la gent que es mou per Barcelona”, Deulofeu ha repassat, amb la periodista experta en mobilitat Mònica Peinado, les fites assolides al llarg dels quatre anys de vida de l’aplicació, com ara la integració de serveis propis de BSM i d’altres gestionats per tercers. També ha explicat els reptes futurs de SMOU per seguir promovent una mobilitat més connectada, sostenible i planificada. 

800.000 persones ja utilitzen SMOU per moure's per la ciutat

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona, ha celebrat el seu 4t aniversari de vida assolint unes xifres rècord. Actualment, 800.000 persones l’utilitzen per moure’s per la ciutat, o el que és el mateix, un de cada dos barcelonins utilitza SMOU de manera habitual. En aquests quatre anys, el nombre d’usuaris i usuàries de SMOU s’ha multiplicat per 16, unes dades que certifiquen l’èxit de l’aplicació com a eina de mobilitat. 

A hores d’ara, SMOU integra una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el Bicing, els punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’aparcaments BSM, i la gestió de les places d’AREA per a residents. També s’hi poden consultar serveis de mobilitat compartida o la informació en temps real del transport públic.  

L’any passat, SMOU va registrar un total de 16,4 milions d’operacions. Això són gairebé 45.000 operacions diàries, cinc vegades més que durant el primer any de funcionament. 

Al llarg del 2022 l’aplicació va incorporar noves funcionalitats. Destaquen la integració del servei Residents Barcelona, que permet gestionar les places d’aparcament d’AREA per a residents; el predictiu de Bicing, que informa sobre la probabilitat de trobar una bicicleta o una plaça lliure a les estacions amb 15 o 30 minuts d’antelació; la informació en temps real de Bus, Metro, Tram, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; o la funció “Com arribar-hi”, que permet cercar i planificar el millor itinerari per anar d’un punt a un altre a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

 

Aquest és un projecte finançat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Logos Next Generation