BSM porta al Tomorrow Mobility World Congress l’evolució de l’app SMOU com a proveïdora de serveis de mobilitat 

Comparteix
31/10/2023
Imatge

“SMOU: Your mobility partner in Barcelona” és el lema de l’estand on BSM presentarà les funcionalitats amb què l’aplicació SMOU contribueix a la digitalització d’alguns dels serveis que ofereixen empreses d’aparcaments, mobilitat compartida o transport col·lectiu, entre d’altres agents del sector

El saló té lloc del 7 al 9 de novembre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) participarà per segon any consecutiu al Tomorrow Mobility World Congress, que té lloc del 7 al 9 de novembre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Sota el lema “SMOU: Your mobility partner in Barcelona”, BSM hi explicarà com l’aplicació SMOU s’està convertint en una eina global de mobilitat que ja no només està al servei de la ciutadania, sinó que pot tenir un paper clau per acompanyar les empreses i operadors en el camí de la digitalització i la promoció d’una mobilitat més connectada, compartida i sostenible.  

Durant els tres dies que dura el saló, l’estand de BSM també acollirà presentacions i taules rodones que abordaran alguns aspectes relacionats amb l’evolució de l’aplicació, que concentra ja més d’una vintena de serveis. 

Les activitats començaran dimarts 7 de novembre, al matí, amb un diàleg sobre els serveis que SMOU pot posar al servei de les empreses d’aparcaments per acompanyar-les en el camí de la digitalització de l’experiència del client. Hi participaran Josep Maria Deulofeu, director de la Divisió de Solucions de Mobilitat Urbana de BSM; Xavier Ferrer, president del Gremi de Garatges de Barcelona i província; i representants de diferents empreses del sector. 

SMOU és, també, l’aplicació oficial d’Endolla Barcelona, la xarxa pública d’electromobilitat més gran de l’Estat espanyol. Per això, el segon dia del congrés estarà dedicat a analitzar un dels reptes més destacats per garantir l’adopció del vehicle elèctric: la interoperabilitat. El cap de la Unitat d’Endolla Barcelona de BSM, Xavier Castellsagué, analitzarà amb diferents companyies del sector de l’electromobilitat com la xarxa Endolla està treballant per obrir-se als clients d’altres operadors i proveïdors de mobilitat elèctrica. Un projecte que té com a objectiu principal facilitar l’accés de la ciutadania a la infraestructura de recàrrega. 

Finalment, dijous 9 de novembre, s’analitzaran el paper que tenen les eines Mobility as a Service (MaaS), com SMOU, en la transició cap a la nova mobilitat. El director Divisió de Solucions de Mobilitat Urbana de BSM, Josep Maria Deulofeu, conversarà amb Eglantina Dani, Lead Consultant i responsable de Projectes Europeus sobre Transport i Mobilitat de Factual Consulting, sobre què és la mobilitat com a servei i els desafiaments socials i tecnològics als quals s’enfronta la implantació d’aquest tipus d’eines. 

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana

SMOU compta amb més 985.000 de persones usuàries a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM, la gestió de les places d’AREA per a residents, els punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona i el Bicing. 

També s’hi poden consultar la ubicació de serveis de sharing de cotxes, motos i bicicletes o informació en temps real del transport públic d’àmbit metropolità, incloent la funció “Com s’hi arriba”, que permet cercar i planificar el millor itinerari per anar d’un punt a un altre de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

A més, ara també incorpora el servei Taxi que permet demanar i pagar els trajectes en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

Amb 1,85 milions d’operacions mensuals, SMOU ha esdevingut una aplicació que afavoreix la intermodalitat en la mobilitat de manera senzilla, intuïtiva, sostenible i segura, permetent planificar i personalitzar els desplaçaments sense necessitat de descarregar-se diverses aplicacions.

BSM: serveis de mobilitat sostenible per a una millor qualitat de vida

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) és una de les principals empreses de serveis de la ciutat de Barcelona. En els darrers anys ha esdevingut un referent en la gestió de serveis de mobilitat i cura de l’espai públic, així com un destacat operador cultural i del lleure.
BSM promou una mobilitat sostenible, planificada, combinada i connectada a través de l’aplicació SMOU. A més, impulsa el desenvolupament de la xarxa pública d’electromobilitat Endolla Barcelona, la més extensa d’Espanya, i gestiona el servei de bicicleta compartida Bicing, el servei d’estacionament regulat en superfície (AREA) i la Xarxa d’Aparcaments BSM, la més gran de Barcelona.

La companyia també fa una important contribució en l’àmbit de la mobilitat professional a través de solucions com l’aplicació SPRO, adreçada als professionals de la distribució de mercaderies i del transport turístic. També gestiona les àrees d’estacionament i parada d’autocars Zona Bus i l’Estació Barcelona Nord, que s’està transformant per esdevenir el principal node de mobilitat turística de proximitat de la ciutat.

La innovació, la digitalització i la millora contínua són els motors amb què BSM treballa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.
 

Aquest és un projecte finançat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Logos Next Generation

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
15/12/2023
SMOU, premi enerTIC a la innovació i competitivitat energètica en la categoria d’Smart Mobility
Comparteix
Imatge
07/11/2023
SMOU ja permet conèixer la ubicació i els serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona