La Cuca de Llum, finalista als premis d’arquitectura Architizer A+ Awards

Comparteix
08/05/2023
Imatge

El funicular del Tibidabo ha estat nominat en la categoria ‘Projectes de transport sostenible’

Aquests prestigiosos premis distingeixen projectes d’arquitectura, disseny i innovació

Tothom que ho vulgui pot participar en el procés de votació popular que s’ha obert fins al proper 30 de maig

 

La Cuca de Llum, el funicular del Parc d’atraccions Tibidabo, és un dels projectes finalistes als prestigiosos premis Architizer A+ Award. Aquests guardons, un dels més rellevants internacionalment en l’àmbit de l’arquitectura, estan organitzats per onzena vegada per Architizer, una plataforma d'arquitectura online que premia els projectes més significatius en l’àmbit de l’arquitectura, el disseny i la innovació a escala global.

La Cuca hi participa dins la categoria ‘Projecte de transport sostenible’, la qual s’estrena per primera vegada al certamen per reconèixer, entre altres aspectes, els mitjans de transport que incorporen sistemes i materials sostenibles i segueixen les millors pràctiques relacionades amb el disseny, la construcció i les operacions ètiques. En aquesta línia, el funicular del Tibidabo, gràcies al seu disseny avançat i innovador, competeix davant d’altres projectes que han estat creats per arquitectes i estudis de disseny reconeguts mundialment.

Els guanyadors dels premis es coneixeran el pròxim 30 de maig, un cop finalitzi el doble sistema de votacions previst. D’una banda, el d’un jurat format per grans professionals del sector; de l’altra, el resultant d’un procés de votació popular que permet que qualsevol persona que es registri a la web d’Architizer pugui emetre el seu vot.

D’un funicular històric a un referent d’última tecnologia

La Cuca de Llum es va posar en servei l'any 2021 en substitució de l'històric funicular del Parc d’atraccions Tibidabo, que inaugurat el 1901 en va ser el primer de l’Estat. La Cuca va ser construïda per l’estudi d’arquitectura barceloní MIAS Arquitectes a partir d'un disseny del prestigiós arquitecte Josep Miàs, qui ja ha treballat en diverses ocasions amb el Tibidabo en projectes com la creació de la façana exterior de les oficines del Parc.

El nou funicular presenta un disseny innovador que ofereix unes vistes panoràmiques úniques, un gran confort dels viatgers, dispositius digitals per augmentar l’experiència del trajecte i un sistema d’il·luminació modern d’inspiració futurista.

La mobilitat sostenible, un eix clau per al Tibidabo

Conscient de la seva privilegiada situació al Parc Natural de Collserola, la sostenibilitat i el respecte per l’entorn són eixos clau del Tibidabo. La posada en funcionament de La Cuca de Llum va suposar un canvi important en la mobilitat del Parc, i responia a l’objectiu de reduir les emissions contaminants al cim de la muntanya i potenciar l’ús del transport col·lectiu. 

Des de la posada en marxa del servei, el Tibidabo treballa per reduir els desplaçaments en vehicle privat fins al cim de la muntanya, afavorint la disminució de les emissions contaminants i la pacificació de l’entorn més proper. 

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
30/05/2023
La Cuca de Llum guanya el premi Architizer A+ Awards al millor projecte de transport sostenible 
Comparteix
Imatge
08/05/2023
La Fundació Barcelona Zoo atorga vuit beques per a projectes de recerca i conservació