La Fundació Barcelona Zoo atorga vuit beques per a projectes de recerca i conservació

Comparteix
08/05/2023
Imatge

La Fundació Barcelona Zoo ha concedit vuit beques destinades a projectes de recerca, conservació, protecció i preservació de la fauna salvatge i la biodiversitat. La convocatòria, que s’emmarca en el Programa de Recerca i Conservació (PRIC) de la Fundació, és de caràcter anual i enguany arriba a la 14a edició.

En total, s’han rebut 16 sol·licituds, de les quals vuit han estat seleccionades per un jurat format per professionals rellevants de la comunitat científica. Els projectes guanyadors rebran una aportació total de 71.219 €.

D’acord amb els criteris generals de la convocatòria, un dels elements que s’han tingut en compte en la tria de projectes ha estat el lideratge de joves investigadors, pre o postdoctorals. L’objectiu és que els ajuts de la Fundació Barcelona Zoo esdevinguin una eina de suport al desenvolupament de les seves carreres investigadores.

Els hàbitats i la fauna de la Mediterrània, principals estudis dels projectes seleccionats

El gruix de les beques atorgades, 6 de les 8, se centra en l’estudi de la fauna i els ecosistemes autòctons de la Mediterrània, incloent-hi el medi marí. A més, tots els estudis becats es desenvoluparan en el medi natural de les espècies, és a dir, a l’espai físic on es desenvolupen i viuen.

Els grups zoològics principals en què se centren els estudis becats són els ratpenats (3 projectes), les aus (2 projectes), els mamífers terrestres i els taurons.

Pel que fa als hàbitats, els més estudiats són els propis de la Mediterrània a Catalunya, tant boscos, landes i pastures del Montseny, com zones humides, agrícoles, urbanes i litorals. Tanmateix, un dels projectes aborda l’altiplà colombià.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
11/05/2024
El Zoo de Barcelona reforça el seu compromís amb el benestar animal mitjançant un nou conveni de col·laboració amb el Zoo Animal Welfare Education Center
Comparteix
Imatge
03/05/2024
BSM col·labora en la iniciativa “Vacances de pau” per a infants d’Ucraïna
Comparteix
Imatge
25/04/2024
El Zoo de Barcelona participa en un projecte LIFE de reaprofitament d’aigua