SMOU ja permet conèixer la ubicació i els serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona

Comparteix
07/11/2023
Imatge

A través del telèfon mòbil, les persones usuàries de vehicle privat poden consultar la informació dels serveis que ofereixen 300 aparcaments, el doble que fa un any

L’aplicació també integra informació en temps real de la disponibilitat de places d’un centenar d’aparcaments de la ciutat 

Com a novetat, SMOU permet als operadors d’aparcaments incorporar l’app com a mitjà de pagament de l’estacionament per minuts  

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana, contribueix així a una mobilitat planificada que redueix el temps de cerca d’estacionament, l’ocupació d’espai públic i la contaminació 

L’aplicació de serveis de mobilitat personal SMOU ja permet consultar ubicació i informació de serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona. Són, en total, 300 aparcaments, el doble que un any enrere, quan es va posar en marxa aquesta funcionalitat fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Garatges de Barcelona i Província.  

En total, l’aplicació ofereix informació de 80.000 places d’estacionament fora de la calçada, un 78% més que ara fa un any. 

En paral·lel, SMOU també incorpora informació, en temps real, de la disponibilitat de places lliures d’aparcament fora de la calçada. Actualment ja són 100 els aparcaments de la ciutat que ofereixen aquest servei gràcies a l’aplicació de BSM.  

Per a la primera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, Laia Bonet, “els avenços que estem assolint en aquest projecte, en el qual estem immersos BSM i el Gremi de Garatges de Barcelona i Província, són una clara mostra de com la col·laboració publicoprivada pot ajudar-nos a assolir els grans reptes que la ciutat té per davant. En una ciutat compacta com Barcelona, els aparcaments tenen un paper rellevant en l’àmbit de la mobilitat. Acompanyar la digitalització del sector és clau i reverteix directament en aspectes com la planificació dels nostres recorreguts i la reducció del temps que dediquem a cercar estacionament, qüestions que tenen un impacte directe sobre l’ocupació de l’espai públic i la contaminació”. 

Una solució tecnològica que fomenta la mobilitat planificada i sostenible

Les funcionalitats d’informació i disponibilitat de plaça faciliten que les persones usuàries de vehicle privat puguin conèixer, a través del telèfon mòbil, quin és l’aparcament amb plaça lliure que tenen més a prop del seu destí. Això permet que els recorreguts es planifiquin i se simplifiquin, la qual cosa redueix el temps de cerca d’estacionament, el trànsit rodat, l’ocupació d’espai públic i la contaminació. 

La persona usuària pot accedir a la fitxa detallada de cada aparcament, on s’especifica l’adreça on es troben els accessos, els horaris, la tipologia de vehicles admesos, les places disponibles, les tarifes, la relació dels serveis que s’ofereix a l’aparcament i la informació relativa al gàlib i amplada màxima d’accés a l’aparcament.

En el cas de la disponibilitat de places lliures, la informació es mostra en temps real de forma intuïtiva des del mateix punt d’ubicació de l’aparcament al mapa de l’aplicació. La informació s’expressa per mitjà d’un indicador semafòric que, de manera fàcil i immediata, aporta la informació necessària perquè la persona usuària decideixi on aparcar. 

A més, i per tal d’optimitzar al màxim la planificació dels desplaçaments en vehicle privat, SMOU ha incorporat la opció “Vull estacionar a prop del meu destí” dins el seu recomanador de rutes “Com s’hi arriba”. Aquesta nova funcionalitat mostra la ubicació dels aparcaments més propers al destí i redirigeix la ruta fins a la opció escollida. 

SMOU, aliat en la digitalització de l’experiència als aparcaments de la ciutat 

Com a novetat, SMOU ja ofereix l’oportunitat als operadors d’aparcaments de Barcelona i la seva àrea metropolitana d’incorporar l’app com a mitjà de pagament de l’estacionament per minuts als seus aparcaments. D’aquesta manera, es facilita a les persones usuàries de l’app SMOU un accés fàcil i còmode des de la tria de l’aparcament, fins al pagament de la seva estada. 

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana

SMOU compta amb més de 985.000 usuaris a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM, la gestió de les places d’AREA per a residents, els punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona i el Bicing. 

També s’hi pot consultar la ubicació de serveis de bicicletes, cotxes i motos compartits o informació en temps real del transport públic, incloent un enrutador que permet planificar recorreguts eficients entre dos punts de la ciutat, amb diverses alternatives de desplaçament. A més, ara també incorpora el servei Taxi que permet demanar i pagar els viatges en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

L’any passat, SMOU va registrar un total de 16,4 milions d’operacions, una xifra que es tradueix en gairebé 45.000 operacions diàries. L'aplicació està en constant procés de millora i, en només quatre anys de funcionament, continua creixent tant en serveis, com en usos i usuaris, convertint-se en l'app que utilitzen un de cada dos habitants de Barcelona per moure’s per la ciutat.

BSM: serveis de mobilitat sostenible per a una millor qualitat de vida

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) és una de les principals empreses de serveis de la ciutat de Barcelona. En els darrers anys ha esdevingut un referent en la gestió de serveis de mobilitat i cura de l’espai públic, així com un destacat operador cultural i del lleure.

BSM promou una mobilitat sostenible, planificada, combinada i connectada a través de l’aplicació SMOU. A més, impulsa el desenvolupament de la xarxa pública d’electromobilitat Endolla Barcelona, la més extensa d’Espanya, i gestiona el servei de bicicleta compartida Bicing, el servei d’estacionament regulat en superfície (AREA) i la Xarxa d’Aparcaments BSM, la més gran de Barcelona.

La companyia també fa una important contribució en l’àmbit de la mobilitat professional a través de solucions com l’aplicació SPRO, adreçada als professionals de la distribució de mercaderies i del transport turístic. També gestiona les àrees d’estacionament i parada d’autocars Zona Bus i l’Estació Barcelona Nord, que s’està transformant per esdevenir el principal node de mobilitat turística de proximitat de la ciutat.
La innovació, la digitalització i la millora contínua són els motors amb què BSM treballa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Aquest és un projecte finançat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Logos Next Generation


 

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
02/01/2024
BSM, Silence i SEAT MÓ s’alien per avançar en la instal·lació d’estacions d’intercanvi de bateries per a motos elèctriques als aparcaments
Comparteix
Imatge
15/12/2023
SMOU, premi enerTIC a la innovació i competitivitat energètica en la categoria d’Smart Mobility
Comparteix
Imatge
06/12/2023
BSM inicia l’expansió d’espais de Click&Collect i punts de micro-distribució a tota la seva xarxa d’aparcaments