El Zoo de Barcelona reforça la seva aliança amb la Borneo Nature Foundation

Comparteix
04/12/2023
Imatge

La Fundació Barcelona Zoo i la Borneo Nature Foundation impulsaran conjuntament nous projectes de conservació i protecció de l’hàbitat natural de l’orangutan de Borneo a Indonèsia. Les dues entitats han signat un nou acord de col·laboració que reforça el marc de cooperació existent des de l’any 2021 amb l’objectiu de protegir les poblacions d’orangutans presents a l’illa, ja sigui a través d’iniciatives de preservació i restauració dels boscos als quals viuen o mitjançant accions de conscienciació ambiental adreçades a la població local.

En virtut del nou acord, la Fundació Barcelona Zoo donarà suport al desenvolupament de diferents iniciatives de conservació in situ que la Borneo Nature Foundation està fent al Parc Nacional de Sebangau i a la zona de Rungan, a Kalimantan Central, Indonèsia. Un dels àmbits de treball iniciats és el de la protecció de l’hàbitat natural de l’espècie. En aquest sentit, la Borneo Nature Foundation disposa de diferents equips sobre el terreny que treballen per lluitar contra la desforestació i els incendis, així com per restaurar zones degradades o cremades amb projectes de reforestació. La Borneo Nature Foundation també treballa en la creació de noves àrees protegides a la zona de Rungan, creant un nou corredor verd de biodiversitat per així assegurar la viabilitat i connectivitat de les poblacions d’orangutans a llarg termini.

En l’àmbit de la recerca, l’acord preveu duu a terme un seguiment de la població dels orangutans, donant suport a activitats de vigilància i seguiment, així com el mapatge de les àrees prioritàries de conservació a través de la creació de nous equips de treball de camp i expedicions de recerca.
La Fundació Barcelona Zoo també donarà suport a accions de divulgació i programes d’educació ambiental adreçats a les poblacions locals de Sebangau i Rungan. El treball se centrarà en la implementació de mòduls formatius adreçats a infants i adolescents per promoure l’educació ambiental i la conscienciació sobre la necessitat de preservar el patrimoni natural, així com les poblacions existents d’orangutans des de les escoles i els espais comunitaris.

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
11/05/2024
El Zoo de Barcelona reforça el seu compromís amb el benestar animal mitjançant un nou conveni de col·laboració amb el Zoo Animal Welfare Education Center
Comparteix
Imatge
03/05/2024
BSM col·labora en la iniciativa “Vacances de pau” per a infants d’Ucraïna
Comparteix
Imatge
25/04/2024
El Zoo de Barcelona participa en un projecte LIFE de reaprofitament d’aigua