Nova edició del curs de mecànica de Bicing per a persones en situació de vulnerabilitat

Comparteix
18/03/2024
Imatge

Bicing posa en marxa una nova edició de l’Escola d’Oficis, el seu programa formatiu per a persones en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’un curs de mecànica de bicicletes que aquest any s’adreça exclusivament a dones amb l’objectiu de facilitar-los l’accés a un sector laboral altament masculinitzat.

El curs l’impulsa Pedalem, juntament amb Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i la col·laboració del Programa Làbora de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de l’Ajuntament de Barcelona i el projecte Mujeres Pa’lante que acompanya i assessora dones migrades.

Són 35 hores de classes teòriques impartides pel personal d’Eina Activa, una empresa d’inserció sociolaboral; i 85 hores de pràctiques amb l’equip mecànic de Bicing. Tota la formació es fa a les oficines i el taller que Pedalem té a l’Hospitalet de Llobregat.

Amb aquesta formació, les alumnes aprendran la mecànica de les bicicletes convencionals i elèctriques, com reparar-les i mantenir-les, les tasques que es fan al magatzem i el manteniment i la reparació de components. Així mateix, es treballarà per fomentar les seves capacitats i recursos a l’hora de trobar feina, capacitant-les per a una professió amb una alta demanada de personal qualificat.

La darrera edició va permetre contractar a quatre dels participants, que es van incorporar al taller de Pedalem. 

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
14/03/2024
BSM facilita l’accés al lleure, la cultura i el coneixement de la biodiversitat a col·lectius en situació de vulnerabilitat
Comparteix
Imatge
11/11/2023
El Bicing amplia la seva flota amb 1.000 bicicletes elèctriques més i 74 noves estacions
Comparteix
Imatge
19/09/2023
BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el primer Pla de Desplaçament d’Empresa