SMOU, premi enerTIC a la innovació i competitivitat energètica en la categoria d’Smart Mobility

Comparteix
15/12/2023
Imatge

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de BSM, ha estat el projecte guanyador en la categoria d’Smart Mobility dels premis d’innovació i competitivitat energètica enerTIC, entregats a la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial de Madrid. El guardó, recollit pel director de Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Estratègia Digital de BSM, Artur Frigola, posa en valor les iniciatives que empren les tecnologies de la informació i la comunicació per millorar els desplaçaments i reduir les emissions de CO2, entre altres aspectes. En aquest sentit, el premi suposa un reconeixement a l’aposta que fa SMOU per la promoció d’una mobilitat sostenible, planificada i combinada tant a Barcelona com en l’àmbit metropolità. 

La candidatura d’SMOU ha estat presentada conjuntament per BSM i l’empresa Ibermática-Ayesa com a partner tecnològic de l’aplicació. 

Els premis enerTIC van ser creats ara fa una dècada per la Plataforma d’Empreses TIC per a la millora de l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat (enerTIC) per posar en valor les iniciatives tecnològiques que impulsen la transició cap a l’eficiència energètica i la sostenibilitat a través de la digitalització. 

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana

SMOU compta amb 1.000.000 d’usuaris a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el Bicing, els punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM i la gestió de les places d’AREA per a residents. També s’hi poden consultar serveis com ara bicicletes, cotxes i motos compartits o informació del transport públic, incloent un enrutador que permet planificar recorreguts eficients entre dos punts de la ciutat, amb diverses alternatives de desplaçament. També ha incorporat el servei Taxi que permet demanar i pagar els viatges en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, i ofereix informació i ubicació de més de 300 aparcaments. 

L’any passat, SMOU va registrar un total de 16,4 milions d’operacions, una xifra que es tradueix en gairebé 45.000 operacions diàries. L'aplicació està en constant procés de millora i, en només quatre anys de funcionament, continua creixent tant en serveis, com en usos i usuaris.

BSM: serveis de mobilitat sostenible per a una millor qualitat de vida

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) és una de les principals empreses de serveis de la ciutat de Barcelona. En els darrers anys ha esdevingut un referent en la gestió de serveis de mobilitat i cura de l’espai públic, així com un destacat operador cultural i del lleure.

BSM promou una mobilitat sostenible, planificada, combinada i connectada a través de l’aplicació SMOU. A més, impulsa el desenvolupament de la xarxa pública d’electromobilitat Endolla Barcelona, la més extensa d’Espanya, i gestiona el servei de bicicleta compartida Bicing, el servei d’estacionament regulat en superfície (AREA) i la Xarxa d’Aparcaments BSM, la més gran de Barcelona.

La companyia també fa una important contribució en l’àmbit de la mobilitat professional a través de solucions com l’aplicació SPRO, adreçada als professionals de la distribució de mercaderies i del transport turístic. També gestiona les àrees d’estacionament i parada d’autocars Zona Bus i l’Estació Barcelona Nord, que s’està transformant per esdevenir el principal node de mobilitat turística de proximitat de la ciutat.

La innovació, la digitalització i la millora contínua són els motors amb què BSM treballa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.
 

Últimes notícies relacionades

Comparteix
Imatge
08/11/2023
Endolla Barcelona s’obre als clients de cinc nous operadors