El Port Olímpic impulsa la reconversió professional cap al sector nàutic amb la primera promoció de marineria de port esportiu 

Comparteix
21/12/2023
Imatge

14 alumnes participen en les pràctiques amb les que es tancarà la primera edició d’un curs gratuït coorganitzat per BSM, Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Nàutica

El projecte vol donar resposta a les necessitats que té el sector de comptar amb professionals qualificats i entronca amb l’aposta que està fent el Port Olímpic per esdevenir un espai dinamitzador de l’activitat nàutica i els sectors blaus

Barcelona compta amb més de 1.100 empreses dedicades a l’economia blava, que donen feina a més de 15.800 persones

El Port Olímpic acull aquests dies les pràctiques professionals de la primera promoció del curs gratuït de marineria de port esportiu, impulsat per BSM, Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Nàutica. Un total de 14 persones han participat en aquesta formació, que va iniciar-se el passat mes de setembre. Després de realitzar 305 hores de sessions teòriques, l’alumnat està completant una formació pràctica durant la qual està supervisat per 10 mariner i marineres del Port Olímpic, que els aportaran les nocions necessàries per treballar en un port esportiu. 

Durant les pràctiques, l’alumnat durà a terme, per primer cop, alguns dels treballs tractats en la formació teòrica i que són propis de la professió de mariner de port esportiu, com tasques de manteniment de les embarcacions, amarres, atenció a la tripulació o maniobres dels vaixells dins de les instal·lacions portuàries. 

El llançament de la primera titulació de marineria de port esportiu ha despertat un gran interès. Més de 150 persones es van presentar a la convocatòria inicial, que estava adreçada a persones a l’atur amb voluntat de redirigir la seva carrera professional cap al sector nàutic. 

Sector en creixement

El curs obre a l’alumnat les portes d’un sector en ple creixement, especialment amb la perspectiva de la propera celebració de la Copa Amèrica a Barcelona. Actualment, la ciutat compta amb més de 1.100 empreses dedicades a l’economia blava, que donen feina a més de 15.800 persones. L’ocupació i la formació son dos dels eixos centrals en l’estratègia de projecció de l’economia blava a Barcelona.  

De fet, abans del tancament d’aquesta primera edició, el curs ha despertat l’interès de diferents ports, que han mostrat la seva voluntat de comptar en un futur amb els participants. El projecte enllaça amb l’aposta del Port Olímpic per ser l’epicentre de l’activitat econòmica, esportiva i social relacionada amb el mar a Barcelona i donar resposta a la necessitat que té el sector de comptar amb professionals qualificats. 

Un port urbà compromès amb la generació d’activitat relacionada amb el mar

Amb aquesta ambició, el Port Olímpic segueix treballant per conformar el primer pol d’empreses d’economia blava de la ciutat al voltant del Moll de Mestral i el Dic de Recer, on avancen els treballs de transformació d’una cinquantena de locals per a acollir activitat empresarial.

A la vegada, s’està reformant el Centre Municipal de Vela sota criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat amb l’objectiu d’incrementar els seus serveis i activitats per obrir-los a la ciutadania.

En aquesta mateixa línia, el Port Olímpic treballa per dinamitzar el teixit nàutic present a les seves instal·lacions i per impulsar o acompanyar l’aparició de noves regates, trobades nàutiques i activitats de divulgació marina.

El Port Olímpic tindrà, a més, un paper destacat durant la celebració de la Copa Amèrica de Vela l’any 2024, acollint les regates juvenils i femenines. Aquestes darreres s’organitzen per primer cop en la història d’aquest important certamen nàutic.

Últimes notes de premsa relacionades

Comparteix
Imatge
05/04/2024
El Port Olímpic es converteix en un dels escenaris de la programació científica, social i cultural de la Conferència del Decenni dels Oceans de la UNESCO
Comparteix
Imatge
03/11/2023
El Port Olímpic inicia la darrera fase de configuració del Balcó Gastronòmic