Bicing estrena un programa formatiu de mecànica de bicicletes per a persones en situació de vulnerabilitat

Comparteix
02/03/2023
Imatge

La formació inclou 120 hores de classes teòriques i pràctiques a l’espai on es fa el manteniment de la flota de bicicletes del servei 

Hi participa alumnat provinent de set entitats que treballen per fomentar l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat a Barcelona

El servei de bicicletes compartides Bicing ha estrenat un programa formatiu adreçat a persones en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’un curs de mecànica de bicicletes que s’està realitzant a les oficines i al taller on es fa el manteniment de les bicicletes del servei.  

El curs, impartit pel personal de Pedalem Barcelona, consta de 40 hores de classes teòriques i 80 hores de pràctiques i s’està portant a terme entre el 13 de febrer i el 17 de març d’aquest any. La formació s’adreça, en exclusiva, a un grup de joves provinents de les següents entitats socials: Fundació Pere Tarrés, Servei Solidari, Transpirenaica Social Solidària, Barcelonaactua, Fundació Surt, Casal dels Infants i el Programa Làbora. Totes aquestes organitzacions tenen entre els seus objectius el foment de l’ocupació i apropar les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral.  

Amb aquesta formació, l’alumnat aprendrà la mecànica bàsica de les bicicletes, com reparar-les i mantenir-les, les tasques que es fan al magatzem i el manteniment i la reparació de components. Així mateix, es treballarà per fomentar les capacitats i els recursos d’aquestes persones a l’hora de trobar feina, capacitant-les per a una professió per la que hi ha una alta demanada de personal qualificat.